Ankara için 6 farklı anket sonuçları: Kıran kırana

Ankara için 6 farklı anket sonuçları: Kıran kırana

Türkiye’nin ve siyasetin başkenti Ankara'da yerel seçim kıran kırana geçerken anket şirketlerinin arka arkaya açıkladıkları rakamlar sürpriz sonuçlara işaret ediyor. İşte Ankara için Gezici'den ORC'ye, Piar'dan MAK'a 6 farklı anket sonuçları.

Türkiye’de ilk defa ittifak parti adayları ile gidilen 31 Mart 2019 yerel seçimleri için siyaset arenasında yarış sürerken anket firmalarını da büyük bir sınav bekliyor. Anket şirketleri için özellikle Ankara sonuçlarını doğru tahmin eden 'güvenirlik' hanesini etkileyecek.

ANKARA İÇİN YAPILAN ARAŞTIRMA SONUÇLARINDA 5’İ AYNI BİRİ FARKLI

Ankara için yapılan araştırmalar sonucunda şimdiye kadar yapılan 6 anketin 5'inde aşağı yukarı aynı sonuçlar çıkarken yalnızca biri farklı çıktı.

ANKET ŞİRKETLERİNİN SONUÇLARI KAFA KARIŞTIRIYOR

Ancak 5 ankette Mansur Yavaş’ın önde gösterildiği gibi oranlarda birbirinden çok farklı sonuçlar çıkıyor. Bu ada araştırma şirketlerinin yaptığı anket çalışmalarının sonuçlarında bir adayın önde gösterilse dahi oranlar birbirinden çok farklı çıkıyor. Bu nedenle anket sonuçları kafa karıştırıyor.

GEZİCİ ANKARA İÇİN FARKLI BİR SONUÇ ÇIKARDI

Muhalifliği ile bilinen Gezici anket firması herkesi ters köşeye yatıran rakamlar açıkladı. Dün yayınlanan ankete göre Mehmet Özhaseki yarışı önde götürüyor ve kararsızlarla birlikte de çok rahat kazanacak.

gezici-sonucu.jpg

Araştırma şirketleri ORC, Piar, Saros, Pollmark ve AREA anketlerinde ise CHP adayı Mansur Yavaş önde gidiyor görünüyor.

İşte son araştırmalar ile yapılan 6 anketin sonuçları:

AREA

Araştırmanın Ankara'da 8-24 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre Mehmet Özhaseki yüzde 38.6, Mansur Yavaş ise yüzde 43.4 oy olacak. Kararsızlar dağıtıldığında Mehmet Özhaseki'nin oy oranının 45.5, Mansur Yavaş'ın 51.2 olduğu görüldü.

ORC

Araştırmaya göre de Mansur Yavaş önde. 14-31 Ocak tarihlerini kapsayan ankete göre Ankara seçmeninin %41.9'u Mansur Yavaş'a, yüzde %36,8'i ise Mehmet Özhaseki'ye oy verecek.

PİAR

Araştırma şirketinin 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankette de Ankara'da Mansur Yavaş yüzde 41,7 ile Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin yaklaşık 6 puan önünde yer aldı.

SAROS

Danışmanlık Mansur Yavaş'ın tahmini oy oranı yüzde 46,2, Mehmet Özhaseki'nin ise yüzde 37,9 olarak belirledi. Bu oranlara kararsızların oyları dağıtıldığında ise Yavaş'ın oy oranı yüzde 54,1'e, Özhaseki'nin oy oranı ise 44,3'e çıkıyor.

POLLMARK

Araştırma: Mansur Yavaş'ın oy oranı yüzde 42,1; Mehmet Özhaseki'nin ise ise yüzde 32.

bessirket-sonuc.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.