Ankara, İzmir ve Manisa'da durum ne?

Ankara, İzmir ve Manisa'da durum ne?

Partiler için çantada keklik sayılan Ankara, İzmir ve Manisa belediye başkanlığı seçimleri gerçekten öyle mi. Gezici'nin yaptığı son anketin ilginç sonuçları çıktı.

Gezici Araştırma şirketi 1 ve 2 Mart tarihleri arasında İzmir, Manisa ve Ankara'da yerel seçimlerde halkın tercihlerini belirlemek üzere yüz yüze görüşme metoduyla İzmir ve Manisa'da 10.786 vatandaşla yüz yüze görüşme metoduyla bir araştırma gerçekleştirdi. Dün Ak Parti'nin İzmir'de yaptığı gövde gösterisinin İzmir'de Belediye Başkanlığı seçimlerini almak için yeterli olmadığını gösteren sonuçlarda CHP adayının AK Parti adayı olan Binali Yıldırım'dan beş puan önde olduğu görünürken, Manisa'da da ilginç bir sonuç çıktı. Manisa'da AK Parti oylarının hızla eriyerek seçmenin MHP adayına yöneldikleri ortaya çıktı. MHP'nin birinci parti olarak görüldüğü Manisa'da en yakın rakibi AKP adayına dört puan. CHP adayına ise 16 puan fark atmış görülüyor.


ANKARA'DA DURUM FARKLI
 
Aynı tarihlerde Ankara'da 25 ilçede 6436 denekle yüz yüze görüşme yapan araştırma şirketinin sonuçlarına göre seçimlere iki hafta kala Melih Gökçek Mansur Yavaş'tan beş puan önde görülüyor.
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.