Ankara metrosunu  su bastı

Ankara metrosunu su bastı

Ankara'yı etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su bastı. İstasyonun tavanının su alması nedeniyle platform üzerindeki yolcular zor anlar yaşadı.

Şiddetli yağmurun etkisine giren Ankara için ilgililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Şiddetli yağış nedeniyle Batıkent metrosunu su bastı. Sosyal medyada Ankaralılar "Ankara'ya Marmaray geldi" yorumunu yaptılar.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Ankara'da görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olması beklendiğini açıkladı. Oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YAĞMUR SONRASI ANKARA'DA BATI SAHİLİ OLUŞTU

Erken saatlerde yaptığı açıklamada ise ülkenin büyük bölümünde sağanak yağışın etkili olacağı, ani su baskını ve sel konusunda dikkatli olunması gerektiği açıklandı.

BATIKENT METROSUNU SU BASTI

Ankara'yı etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su bastı. İstasyonun tavanının su alması nedeniyle platform üzerindeki yolcular zor anlar yaşadı. İstasyonda çekilen fotoğraflar Twitter'da paylaşıldı.

KAYSERİ VE SİVAS İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 7’nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Orta Akdeniz üzerinden gelen sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Açıklamada, rüzgarın, bugünden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (10-60 km/saat), Kayseri ve Sivas çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği uyarısında bulundu. Açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, hafta sonu yer yer kuvvetli (20-40 kg/m ) olacağı, yağışla birlikte yarından itibaren 5 ile 7 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği uyarısı da yapıldı. Yetkililer, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, sel, yerel dolu yağışı, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı da uyardı.

(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.