Ankara ve Konya’da Covid-19 ikinci dalga korkusu

Ankara ve Konya’da Covid-19 ikinci dalga korkusu

Türkiye geçirdiğimiz Kurban Bayramı sonrasında artan coronavirüs ( covid-19) vakaları karşısında ikinci dalga mı geliyor endişesini yaşamaya başladı. Özellikle iki şehirde vakaların artması bu endişeyi arttırdı.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle neredeyse bütün Türkiye sahillere akın etti. Tatil beldeleri doldu taştı. Plajlarda ve toplu taşıt araçlarında izlenen görüntüler inanılacak gibi değildi. Hiçbir tedbir alınmadan, mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmeden binlerce insan kalabalığı görüntüleri kameralara yansıdı.


Çeşme’deki beachlerde mesafesiz yüzlerce insanın iç içe olduğu görüntüler sonrası gelen tepkiler üzerine, Çeşme Kaymakamı  Hacı Mehmet Kara görevden alındı.

 

ANKARA’DA VAKA SAYISI ARTTI İDDİASI
Ankara Tabip Odası’nın yaptığı açıklamada dikkat çeken günlük vaka sayısı ile ilgili paylaşılan bilgiydi. Oda, yaptığı açıklamada, Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, sadece Ankara’da günlük pozitif vaka sayısının bine yaklaştığı belirtilmesi, ikinci dalga mı geliyor sorusunu gündeme getirdi.

 

KONYA’DA DURUM CİDDİ
Konya’da artan vaka sayısı İl Sağlık Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.
Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, kentteki koronavirüs salgınının durumu hakkında açıklama yaptı. Koç vatandaşları uyararak, "Hasta sayımız yüksek, bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez" dedi. 

Koç, Yatak ve yoğun bakım yoğunluğu olduğunun altını çizen Koç vatandaşları dikkatli olmaları konusunda şöyle uyardı: "Yatak ve yoğum bakım yoğunluğumuz var ama 'yer yok' diye bir şey yok. 

 

6 İLDE KARANTİNA!

Normalleşme sürecinin ardından artan pozitif vakalar nedeniyle karantina uygulamalarının devam ettiği Türkiye’de bugün, Afyonkarahisar, Adıyaman, Antep, Kars, Konya ve Kütahya’da bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

 

karan.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.