Ankara’da Bahçeli referandumu

Ankara’da Bahçeli referandumu

Başkent Ankara’da hareketli saatler yaşanıyor. İşte flaş haberin ayrıntıları;

CHP’li Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en popüler caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde’nin yayalaştırılmasını referandum ile vatandaşa soracak.

Sandıktan “Yayalaştırılsın” çıkması halinde, AK Partili Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li Çankaya Belediyesi ortak proje hazırlayacak.

Caddenin araç trafiğine kapatılması konusunun Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna ile yaptıkları görüşmede gündeme geldiğini söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Vatandaş yayalaştırılsın derse Büyükşehir ile ortak proje hazırlayacağız” diye konuştu.

Başkan Alper Taşdelen, yılın ilk aylarında gerçekleştirmeyi hedefledikleri referandumla ilgili yaptığı açıklamada, 7. Cadde’nin yayalaştırılması önerisinin kendisinden geldiğini, büyükşehre bağlı olan caddenin yayalaştırılması önerisine Sayın Mustafa Tuna'nın da olumlu baktığını söyleyerek, "Referanduma orada ikamet eden vatandaşlarımız katılacak" ifadelerini kullandı.

"Bahçelievler bölgesindeki muhtarlar, dernekler, STK’lar ve esnafla görüşerek en kısa sürede sandığı kuracağız" diyen Taşdelen, "Vatandaş yayalaştırılsın derse büyükşehir ile ortak proje hazırlayacağız. Çankaya olarak biz yayalaştırılmasını istiyoruz. Referandum kararı büyükşehir ile ortak çıktı. Çiğdem Mahallesi’nde daha önce bir referandum yaptık. Futbol tesisleri vardı, vatandaşa onun ne olmasını istiyorsunuz diye sormuştuk, yüzde 94 ‘Park olsun’ dedi, biz de yaptık. Burada da aynısını yapacağız" dedi.

TUNALI’DA DA OLABİLİR

Taşdelen, "Referandumda '7. Cadde yayalaştırılsın mı' sorusuyla evet ve hayır seçeneklerini sunacağız.  Burası başarılı olursa Bestekâr ve Tunalı için de model olabilir" diyerek 7. Cadde projesinin sonraki projelerin ilk adımı olduğu bilgisini verdi.

2009’DA ‘TRAFİĞE KAPATILMASIN’ ÇIKMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde, 2009 yılında 7. Cadde’nin trafiğe kapatılması ile ilgili bir referandum yaparak mahalleliye sormuştu. “Bahçelievler 7. Cadde’nin araç trafiğine kapatılarak yaya bölgesi haline gelmesini ister misiniz” sorusunun yer aldığı referandumda bin 831 oy kulanılırken, bin 3 kişi ‘kapatılmasın’, 800 kişi ise ‘kapatılsın’ oyu vermişti. Vatandaşların tercihi üzerine 7. Cadde trafiğe kapatılmamıştı.

cankaya.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.