Ankara’da bomba gelişme:  Mustafa Tuna Gölbaşı’na, Osman Gökçek Sincan’a

Ankara’da bomba gelişme: Mustafa Tuna Gölbaşı’na, Osman Gökçek Sincan’a

31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde Ankara’da AK Parti cephesinde bomba gelişmeler yaşanıyor.

Ankara için AK Parti tarafından yapılan anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Mehmet Özhaseki, Mustafa Tuna, Süleyman Soylu ve Veysel Tiryaki’nin isimleri ön plana çıkarken, mevcut isimlerin hiçbirinin anketlerden yüzde 28’i geçemediği AK parti kulislerinden gelen bilgiler arasında.

MHP’nin Melih Gökçek çıkışının ardından AK Parti’nin Ankara hesapları karışmıştı. Gökçek’in bu durumu fırsata çevirmek istediği ve Ankara’da kendisini yok sayarak hesaplar yapılamayacağını gösterdiği siyaset kulislerinde konuşuluyor.

OSMAN GÖKÇEK SİNCAN’A

Gökçek’in oğlu Osman Gökçek için Keçiören’i istediği ancak; Keçiören’de Turgut Altınok’un adaylığının AK Parti’den kesinleştiği ifade ediliyor. Bunun üzerine Gökçek’in oğlu Osman için Sincan’a gözü diktiği ve istediğini aldığı da kulislerden gelen en önemli bilgiler arasında.

MUSTAFA TUNA GÖLBAŞI’NA

Yine AK Parti kulislerinden gelen bomba bilgi de mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna hakkında. Adının, Ankara için gündemde olmasına rağmen Mustafa Tuna’nın Gölbaşı’na aday yapılacağı iddia ediliyor. AK Parti kulislerinden yansıyan bilgiye göre Tuna’nın Gölbaşı adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

ANKARA’DA SÜRPRİZ OLABİLİR

Yine AK Parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mehmet Özhaseki’nin adının öne çıkmasına rağmen her an büyük bir sürpriz yaşanabilir.

Adaylık için ismi geçen hiç bir ismin anketlerde yüzde 28’i geçememesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dikkate alındığı AK Parti kulislerinde belirtiliyor. Erdoğan’ın Ankara’da Mansur Yavaş’a karşı durabilecek, geniş tabanlı, Ankara’yı iyi tanıyan, esnafı da arkasına alabilecek ve MHP oylarını da yanına çekebilecek bir isim arayışında olduğu yine yansıyan bilgiler arasında.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.