Ankara'da camide skandal! Görüntülere tepki yağdı, soruşturma başlatıldı

Ankara'da camide skandal! Görüntülere tepki yağdı, soruşturma başlatıldı

Yönetmen Bilal Kısa, Ankara Kocatepe Camii’nde bir modelle yaptığı çekim nedeniyle sosyal medyada büyük tepki gördü. Daha sonra fotoğrafları silen Kısa hakkında Ankara Valiliği adli ve idari soruşturma başlattı.

Yönetmen Bilal Kısa’nın kendi sosyal medya hesabında “Zıtların Uyumu” ismiyle yayımladığı fotoğraflar önce sosyal medyada eleştirilirken daha sonra Kısa hakkında soruşturma açıldı.

 

Kısa, yayımladığı fotoğrafları şu notla paylaşmıştı:

 

“Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tespih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor.”

 

a-025.JPG

 

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU

 

Çekime konu fotoğraflar, kısa süre içinde sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yönetmen ve model hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.

 

b-056.JPG

 

c-016.JPG

 

Öte yandan Ankara Valiliği de görüntülere ilişkin adli, idari inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilik açıklamasında, "İlimiz Kocatepe Camiinde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında Valiliğimizce adlî ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.