Ankara'da en uzun gece: Liderler olağanüstü toplanıyor

Ankara'da en uzun gece: Liderler olağanüstü toplanıyor

İdlib'te hain saldırı sonrası 22 şehit verildi. Ağır yaralılar var. Suriye'ye verilen süre ise yarın doluyor. Bütün bu gelişmeler Ankara'yı hareketli ve uzun bir gece bekliyor.

Suriye rejim uçaklarının hava saldırısı sonucu 22 askerimiz şehir oldu. Ağır yaralılarımız var. Gelişen olaylardan sonra Ankara'da olağanüstü bir gece yaşanıyor.

 

GÜVENLİK ZİRVESİ

BEŞTEPE'DE ACİL GÜVENLİK ZİRVESİ


Türk askerlerinin ayakta tedavi edildiği ve ağır yaralı olmadığı yönündeki bilgilerin ardından ise, bu akşam saatlerinde sosyal medya yeniden karıştı. Suriye Ordusu'nun bir grup "silahlı muhalife" yönelik atışlarında Türk askerlerinin de hedef olduğu iddia edildi. Türkiye'den resmi bir açıklama gelmezken, Beştepe'de acil güvenlik zirvesinin toplandığı öğrenildi.

 

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ MYK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu gece toplanacak olan CHP MYK'da Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

 

BAHÇELİ GENEL MERKEZ'DE

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin olağanüstü toplantı için MHP Genel Merkezi'ne geçtiği bildirildi.

 

AKŞENER ANKARA'YA DÖNÜYOR

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener İdlip'te meydana gelen gelişmelerle  ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü..  Sayın Genel Başkan Balıkesir programını iptal ederek, gelişmeleri takip ve değerlendirmek üzere Ankara'ya dönüyor" denildi.

 

NATO İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de gerçekleşen hain saldırının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

 

FAHRETTİN ALTUN’DAN İDLİB MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, "Katil rejim İdlib'de sivillere ve bizim askerlerimize saldırıyor. Bu saldırılara karşılık veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Fahrettin Altun, Twitter adresinden gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Altun, "Zaman daralıyor. Katil rejim İdlib'de sivillere ve bizim askerlerimize saldırıyor. Bu saldırılara karşılık veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu saldırıların sürmesi halinde rejimin daha fazla insanı katletmesinin ve yerlerinden etmesinin önüne geçmek için planlarımızı uygulayacağız. Rejimin İdlib'den sivil halkı yerinden etmesine izin vermeyeceğiz. İdlib, Rusya ile yapmış olduğumuz anlaşma uyarınca bir çatışmasızlık bölgesidir. Diplomatik ve siyasi platformlarda bir çözüm bulunmaması halinde bu insani felaketi durdurmak için başka önlemler almaktan çekinmeyeceğiz. Uluslararası toplum rejimin İdlib'de vahşeti yaşattığını nihayet görmeye başladı. Ancak bu konuda sadece açıklamalar yapmak tek başına yeterli değil. Uluslararası toplumun sağduyulu üyeleri bir an önce harekete geçmelidir. Bölge halkının güvenliği ve bölgenin istikrarı tehlikededir" ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.