Ankara'da hakim ve savcılara Kuran kursu verilecek! Ankara Barosu itiraz etti

Ankara'da hakim ve savcılara Kuran kursu verilecek! Ankara Barosu itiraz etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyede görevli hakim ve savcılar ile personele gönderdiği mesaj ile Kuran kursu verileceğini ilan etmişti. Ankara Barosu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliyede görevli hakim ve savcılar ile personele, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen yaz kursları kapsamında Sıhhiye’deki merkez bina mescidinde Kur’an kursu verileceğine dair mesaj gönderdi. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından tartışma başlamıştı.

Ankara Barosu konuya ilişkin olarak açıklama yayınladı.

“Adliye binaları; tarafsız ve bağımsız yargı organları tarafından adaletin tesis edildiği yerler olup bu binaların din eğitimine açılması demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin gerekleri ile bağdaşmayacağı gibi yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına da gölge düşürecektir” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Katılımcılarının mesleklerine özgü ve kimliklerini ortaya koyacak şekilde adliye binası içerisinde hakim – savcı ve çocukları için açılması, bu kişiler bakımından, dini inanç ve kanaatlerini açıklama anlamına gelecektir (…) Başsavcılık tarafından kursa katılacak olan hakim ve savcıların katılım durumlarını 15 Haziran 2022 tarihine kadar bildirilmesinin istenmesi, kursa katılacak ve katılmayacak hakim ve savcıların da tespiti anlamına gelecektir ki, bu durumun yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile bağdaşmayacağı izahtan varestedir.”

 

isiii-001.jpg


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.