Ankara’da kukla festivali vakti

Ankara’da kukla festivali vakti

Kukla Karagöz Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği’nin düzenleyeceği 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 19 Ekim Cumartesi günü başlıyor.

Kukla Karagöz Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği’nin Ankara Üniversitesi iş birliğinde her yıl düzenlediği Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 9 ülkenin katılımı, 2 sergi, 9 atölye, 19 farklı oyunla Ankaralılar ile buluşuyor.

 

27 Ekim tarihine kadar sürecek festivalde kukla oyunları, sergiler ve atölyelerden oluşan 42 etkinlik gerçekleştirilecek. Festival merkezi olan Tiyatro Tempo’da açılışı yapılacak festival, Ankara içi ve Beypazarı İlçesi’ni de kapsayan 13 ayrı mekanda izleyicileriyle buluşacak.

 

Bu sene Ankara Üniversitesi’nin yanı sıra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün de destek verdiği festivalde mekanlar arasına Bilkent Center, Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu, Beypazarı Belediyesi ve Erimtan Müzesi gibi mekanlar da eklendi.

 

 

‘Kukla sanatı sadece çocuklar için değildir’ mottosuyla yetişkinler için kukla oyunlarına da yer veren Uluslararası Ankara Kukla Festivali’nde bu yıl 4 farklı yetişkin kukla oyunu programda yer alıyor.

 

 

Kazakistan’dan gelen Almaty Devlet Kukla Tiyatrosu ‘Romeo ve Jülyet’, ‘Ana Yüreği’ oyunlarını yetişkinler için oynarken, Tiyatro Tempo da ‘Sokrates’in Son Gecesi’  oyununu sergileyecek. Bununla beraber Kocaeli’nden festivale konuk olacak Gökhan Yılmazer ise ‘Naif Bey ve Yaveri’ adlı gösterisiyle yetişkinlerle buluşacak.   

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.