Ankara’da lezbiyen ve gay’lere yasak!

Ankara’da lezbiyen ve gay’lere yasak!

Ankara Valiliği, başkentte lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel veya travestilerin muhtelif yerlerde birtakım toplumsal hassasiyet içeren sinema, tiyatro, gerçekleştirileceği şeklinde bilgiler elde edildiğini ve bunlara yasaklama getirildiğini duyurdu.

Ankara Valiliği, aldığı bir kararla başkentte lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel veya travestilerin (LGBTT) Ankara’nın muhtelif yerlerinde birtakım toplumsal hassasiyet ve duyarlılıkları içeren sinema, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi vb. etkinliklerin gerçekleştirileceği şeklinde bilgiler elde edildiğini ve bunlara yasaklama getirildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada söz konusu paylaşımlarla halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından tehlike ortaya çıkabileceği ifade edildi.

-SÜRESİZ OLARAK YASAKLANDI-

Valilik bu gerekçelerle 18 Kasım 2017 tarihinden itibaren süresiz olarak LGBTT_LGBTİ vb. örgütler tarafından Ankara’nın çeşitli yerlerinde birtakım toplumsal hassasiyet ve duyarlılıkları içeren sinema, sinevizyon, tiyatro, panel, söyleşi, sergi vb. etkinlikleri yasakladı.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.