Ankara'da şok: Gökçek değişiyor mu?

Ankara'da şok: Gökçek değişiyor mu?

Melih Gökçek'in değiştirilip yerine Başbakan yardımcısı Babacan'ın aday göstereceği iddiası Sabah Gazetesinin Gökçek aleyhinde yapılan haberle güçlendi.

Ankara kulislerinde bir süredir dile getirilen ve AK Partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek'i değiştirip yerine Başbakan yardımcısı Ali Babacan'ı aday göstereceği iddiası kuvvetlendi. İktidara en yakın medya organı olan Sabah Gazetesinin, Gökçek'in Gülen cemaatine yurt yapması için arsa hibe ettiği yönündeki haberi de bu iddiayı güçlendirdi.


Gökçek'in adaylığının partisince geri çekileceği ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan'ın Ankara Büyükşehir için aday gösterileceği iddiası, ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından ortaya atıldı. İddialar yoğunlaşınca bir açıklama yapan Gökçek de, ''Dedikoduları hem CHP, hem de kendi partimden beni sevmeyenler çıkartıyor” dedi. AK Parti 17 Aralık operasyonu sonrası, daha önce belirlediği bazı ilçe belediye başkan adaylarını ''Cemaate yakın'' gerekçesiyle değiştirmişti.

SABAH DARBESİ
Önceki gün, cemaat ile AKP arasındaki savaşta iktidara en yakın konumda olan Sabah Gazetesi de, Ankara ekinde ve internet sitesinde manşetten Gökçek'i zora sokacak bir haber yaptı.

Haberde Gökçek'in Ankara Çukurambar'da inşa edilen 25 katlı öğrenci yurdu için, Gülen’e yakın işadamı Akın İpek’in Atlantik şirketine, arazi hibe ettiği ve inşaatın da belediye olanaklarıyla yapıldığı öne sürüldü. ''Kamu parasıyla cemaate yurt'' başlıklı haberde Belediyenin Altındağ'da da cemaate yakın İHK firmasına yurt yaptırdığı ve bu yurdu da cemaate hibe edileceği savunuldu.

Bu haber üzerine Büyükşehir Belediyesi, "İhaleye konu iş Belediye Encümeni'nce 17.02.2011'de 29 yıl 8 aylığına Atlantik A.Ş.'ye ihale edilmiştir. Her türlü gider yüklenici tarafından karşılanmakta olup, kamu harcaması söz konusu değildir" açıklaması yaptı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.