Ankara'da son dakika

Ankara'da son dakika

Ankara Kurtuluş'tan Kızılay'a yürümek isteyen öğrencilerden oluşan grup barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Grubun Kızılay'a yürüyüşüne izin vermeyen polis, 'dağılın' uyarısının ardından biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Göstericiler ise

1 Mayıs kutlamaları Ankara'da iki noktada yapılıyor;  


ANKARA'DA 1 MAYIS KUTLAMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

Valiliğin kutlamalar için izin verdiği Tandoğan meydanında Türk-İş, Kamu-Sen ve İşçi Partisi üyeleri toplanmaya başladı. Halen sakin olan Tandoğan'a gidişler için, Ankara Garı'nda toplanmalar başlamış durumda.   
 
 
ETHEM SARISÜLÜK'Ü ANMAK İÇİN YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS İZİN VERMEDİ
 
Ankara'da, Yüksel Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, polis kurşunuyla Güven Park'ta  hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü anmak için yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ile grup arasında itişmeler yaşanırken, araya giren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün girişimleriyle 15 kişinin Güven Parka gidişine izin verildi.

1 Mayıs kutlamaları için Yüksel Caddesi üzerinde toplanan grup, Gezi parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün de işçi olduğunu belirterek, hayatını kaybettiği yer olan Kızılay'daki Güven Parka yürümek istedi. Ancak grubun önün Yüksel Caddesi Atatürk Bulvarı yakınında kesildi. Grubun birlikte yürümesine polis izin vermeyince polis ve grup arasında tartışma yaşandı,ardından da kısa bir süre itişmeler oldu.

Yaşanan gerginliği araya giren CHP Ankara Milletvekili leven Gök ve polis amirleri önledi. Polis amirleri ile Gök'ün konuşmasının ardından 15 kişinin Güven Parka geçişine izin verildi. Güven Parka giden grup, buraya karanfil bıraktı ve ardından olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhiye ve Tandoğan meydanına izin verildi. Bu nedenle Kızılay'a geçişi sağlayan Atatürk Bulvarı'nın Sıhhiye yönü ile Tandoğan'a çıkan  GMK Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe polis tarafından kapatıldı. Kızılay çevresinde ise çok sayıda çevik kuvvetin yanı sıra, TOMA'larda olası izinsiz gösterilere müdahale etmek için hazır bekletiliyor.

DİSK, KESK, TTB, TMMOB SIHHIYE'DE    
 
DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Öğrenci Kollektifleri ise 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhıye'yi seçti. Sıhhiye'deki kutlamalar için de saat olarak 13.00 belirlendi.

ETHEM SARISÜLÜK ANMASI GERGİNLİĞİ
 
Ankara'da ilk gerginliğin ise, Gezi olaylarında Ethem Sarısülük'ün hayatını kaybettiği Kızılay ve Yüksel Caddesinde yaşanması bekleniyor.  1 Mayıs kutlamasına katılacak olan gruplar, öncelikle Kızılay'da Sarısülük'ün vurulduğu yerde bir anma planlıyor. Bunun için de Yüksel Caddesi'nde toplanılması için çağrı yapıldı.

Ancak bu bölge Başbakanlık binasına çok yakın olduğundan, emniyet burada ne toplanmaya, ne de anmaya izin veriyor.

Başbakan Erdoğan, BAŞBAKANLIK'TA OLACAK
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 1 Mayıs kutlamaları için işçi ve emekçilerin toplandığı saatlerde, Başbakanlık merkez binasında olacak. Erdoğan'ın saat 11.00'de bir kabulü var. 

Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.