Ankara'daki fırtınanın ardından kuru bölgede çizmeyle yayın yapan A Haber ekibi olay oldu

Ankara'daki fırtınanın ardından kuru bölgede çizmeyle yayın yapan A Haber ekibi olay oldu

Ankara'da meydana gelen fırtınanın yarası sarılırken A Haber ekibinin kuru bölgede sarı çizmelerle yayın yapması gündeme bomba gibi düştü.

Dün Ankara'da etkisini gösteren fırtına ve sağanak nedeniyle şehirde kargaşa yaşandı. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yollar denize dönüştü.  Ankara Valisi Vasip Şahin, fırtına nedeniyle inşaatta kolon devrilmesi neticesinde bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bugün itibariyle dünün izlerini silmek için çalışmalar devam ederken  A Haber ekibi olay oldu. Haber ekinin tamamen kuru olan bölgede, sarı çizmelerle yayın yaptığı fark edilince sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birine dönüştü.

 

AÇIKLAMA GELDİ

 

Kısa sürede yayılan fotoğraf tepki çekerken, A Haber Ankara Haber Şefi Muhammet Karadağ yaptığı sosyal medya paylaşımında, görüntülerin yanıltıcı olduğunu savundu.

Karadağ, "Saat 16:07 gibi Ankara'da sağanak yağış ve fırtına başladı. Habercilik refleksi ile hemen bir ekibimizi dışarı çıkardık. Yağış 6-7 dakika sürdüğü için yollar hemen kurudu. Ankaralılar bunu çok iyi bilir. Muhabir arkadaşımız tüm olasılıkları göz önüne alarak çizme ve yağmurluğunu giydi. 16 bülteninde uzunca bir yayın yaptı. Zaten söz konusu anonsda muhabir arkadaşımızın çizmeleri de görünmüyor. Kameraman yakın çekim ile sadece belden yukarısını alıyor. Burada da "yağış bitti hava açtı ancak bazı altgeçitlerdeki su hala duruyor" benzeri bir anons çalışıyor" ifadelerini kullandı. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.