Ankara’nın ‘Medyum Süheyla’sı tutuklandı

Ankara’nın ‘Medyum Süheyla’sı tutuklandı

Ankara’da medyumluk yaparak gelecekten haber verdiği iddia edilen ‘Medyum Süheyla’ lakaplı dolandırıcı tutuklandı. İşte haberin detayları;

Ankara’da medyumluk yaparak gelecekten haber verdiği iddia edilen ‘Medyum Süheyla’ lakaplı Süheyla Ö., geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Dolandırıcılıktan tutuklanan Süleyha Ö., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

medyum-3938-suheyla-siyaset-cafe.jpg

Geçen hafta Ankara’da düzenlenen operasyonda kendilerini falcı, büyücü, hoca ve medyum olarak tanıtarak insanları dolandıran 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların “dua etme, muska yazma ve büyü yapma, gelecekle ilgili tavsiyeler” karşılığında dini duyguları istismar edilen vatandaşlardan büyük miktarda para aldıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan isimler arasında, Ankara’da adıyla meşhur “Medyum Süheyla” lakaplı Süheyla Ö.’de bulunuyordu. Polisler, Ankara’da “Medyum Süheyla” adlı mekânda çalışan Süleyha Ö.’nün evinde ve iş yerinde arama yaparak dolandırdığı vatandaşlardan elde ettiği haksız kazançla lüks bir hayat yaşadığını kaydetti. Evinde yüklü miktar para ve değerli eşya bulunan Süheyla Ö.’nün bir kadın müşterisinden 60 bin TL, bir başka kadın müşterisinden ise 30 çeyrek altın aldığı iddia edildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Savcılık tarafından sorgusu tamamlanan Süleyha Ö., “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık” suçundan tutuklandı. Suçlamaları reddeden Süleyha Ö., astroloji ile ilgilendiğini ve Bahçelievler’de “Medyum Süheyla” adlı işyerinin bulunduğunu söyledi.

‘GÖNÜLLERİNDEN KOPARSA DOLAR VE ALTIN VERİRLER’

57 yaşındaki Süleyha Ö., ifadesinde “İnsanlar, gireceği sınavı kazanıp kazanamayacağını, eşiyle arasındaki sorunu soruyorlar. Ben de sohbetimiz üzerinden yıldıznameye bakarım ve yaşanabilecek olaylarla ilgili hissettiklerimi müşterilerime aktarırım. Asla büyü yapmadım ya da büyü çözme işine girmedim. Müşterilerimden 50 TL ücret alırım, gönüllerinden kopan müşterilerim 100 dolar veya çeyrek altın vermektedir. 60 bin TL ve 30 çeyrek altını ise medyumluk hizmeti karşılığında değil borç olarak aldım” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.