Anket şirketi açıkladı! İşte partisinin alacağı oy oranı

Anket şirketi açıkladı! İşte partisinin alacağı oy oranı

Kamuoyu anketleri yeni parti kurması beklenen Babacan’ın yüzde 8, Davutoğlu’nun ise yüzde 3 oy alacağını ileri sürdü.

MHP’den ayrılarak İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’e yüzde 30 oy biçen kamuoyu anketleri şimdi de yeni parti kurması beklenen Babacan’ın yüzde 8, Davutoğlu’nun ise yüzde 3 oy alacağını ileri sürdü.

Yeni parti kuracağı bir süredir gündemde olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’ndan açıklamalar geldi. Babacan, "Çalışmaları arkadaşlarla başlattık"derken, Davutoğlu da "Çalışmaya başladık. Belli bir noktaya geldi" dedi.

Her iki parti kuruluşu için de sonbahar ayları işaret edilirken ilk kamuoyu anketleri de gelmeye başladı. Meclis kulislerinde konuşulan bir ankete göre bugün seçim olsa AK Parti yüzde 39, MHP 9.9,  CHP yüzde 27, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 10.1  görünüyor.

Babacan’ın yüzde 8, Davutoğlu’nun yüzde 3 civarında oy alacağı ileri sürülüyor

Olası iki partinin kurulması durumunda ise Babacan’ın yüzde 8, Davutoğlu’nun yüzde 3 civarında oy alacağı ileri sürülüyor. İddiaya göre yeni oluşumlara en çok oy 4-5 puanla AK Parti’den geliyor. İYİ Parti, CHP ve MHP’de de 1.5-2 puanlık düşüş yaşanıyor.

AKŞENER'E DE YÜZDE 30 DEMİŞLERDİ

MHP’den ayrılarak yeni parti kuran Meral Akşener’in de ilk kamuoyu yoklamalarına bakılarak seçimlerde yüzde 30 civarında oy alacağı ileri sürülmüştü.

Ancak seçimlerde başarısız bir tablo çizen Akşener’in İP’i barajı geçip meclise girebilmek için çareyi CHP ve HDP ile ittifak kurmakta buldu.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum