Anket yarışında kimler kazandı? Resmen nokta atışı yaptı

Anket yarışında kimler kazandı? Resmen nokta atışı yaptı

Hangi araştırma şirketi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi sonuçlarını doğru bildi. İşte ayrıntılar;

Türkiye’nin aylardır sonucunu merakla ve heyecanla beklediği 24 Haziran seçimlerinin sonuçları belli oldu.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.5, Muharrem İnce ise yüzde 30.7 oy aldı. Milletvekilliği seçimlerinde ise Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 53,5, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 34,1, HDP ise yüzde 11,4 oy aldı.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sonuçlarına yönelik olarak Mayıs ayından bu yana, Türkiye'deki tüm anket şirketleri ulaştıkları sonuçları yayımladı.

Mayıs ayından başlayarak 22 Haziran tarihine kadar anket sonuçlarını yayımlanan anket şirketlerinden hangisi seçim sonuçlarını bildi? İşte seçim sonucuna yaklaşan anketler:

24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKET SONUÇLARI

Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde % 52, 50 oranında oy aldı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına en fazla yaklaşan anket şirketi ORC oldu. ORC, 17-19 Haziran arasında yaptırdığı ankette Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını 52,7 açıklamıştı.

anket1-006.jpg

24 HAZİRAN GENEL SEÇİMİ ANKET SONUÇLARI

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, 24 Haziran genel seçimlerinden % 53,61 oranında oy aldı. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ise % 34, 19 oranında oya sahip. Memurlar'da yer alan habere göre, Konda, 9-10 Haziran arasında yaptırdığı seçim anketinde Cumhur İttifakı'nın oy oranını %53,8 olarak açıklayarak seçim sonuçlarına yaklaşan anket şirketi oldu.

anket2-005.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.