Anne-babalar dikkat! Bu yiyecekler boy uzatıyor

Anne-babalar dikkat! Bu yiyecekler boy uzatıyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ebeveynlere çocuklarının boyunun sağlıklı uzaması konusunda önerilerde bulundu.

Bir çocuğun gelişimi büyük ölçüde genlerine bağlıdır. Ancak diyetin de oynayacağı önemli bir rol vardır. Boy, özellikle modern ebeveynler arasında en çok arzu edilen özelliklerden biridir.

İyi bir boy, çocuğun kişiliğini geliştirir ve aynı zamanda güvenini arttırır. Bir kişinin boyu ile tükettiği diyet türü arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu biliyor musunuz?

Genetik yapı, çocuğunuzun boyunu belirlemede büyük rol oynar. Ancak boy uzamasına yardımcı olan yiyecekler, düzenli egzersiz ve sağlıklı bir yaşam tarzıyla birlikte önemli bir etki de yaratıyor. Büyüme yıllarında, çocukların genel büyümeleri için dengeli bir diyete ve egzersize ihtiyaçları vardır. Boy uzamasını sağlamak için artan miktarlarda gerekli olan bazı spesifik besinler vardır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamada çocukların boyunun uzaması için adaçayı içmelerini, kefal, torik, palamut ve uskumru balıklarının sırtında yer alan siyah kısmı yemelerini tavsiye etti.

Özellikle çocukların boyunun uzaması için balık tüketimi oldukça önemlidir. Çocuklarda boy uzatmak için öncelikli olarak küçük balıkların tüketilmesi önerilir. Balık özellikle kefal, torik, palamut ve uskumru faydalı boy gelişimi için değerlidir çünkü omega-3 yağ asitleri ile yüklüdür. 100 gram balıkta 2.3 gram omega-3'ün yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor, selenyum ve önemli vitaminler içerir. 2017'de yapılan bir araştırmaya göre, omega-3 yağ asitleri çocukların büyüme ve gelişmesinde, bilişsel işlevi, kardiyovasküler sağlığı ve bağışıklık sistemini iyileştirirken önemli bir rol oynuyor.

Bu siyah balık eti, kefal, torik, palamut ve uskumru balığının sırt kısmından kuyruğuna kadar uzanan ve genel olarak pek tercih edilmeyen bölgedir. Çocuklarınıza haftada 2-3 kez yedirebilirsiniz. Akranlarına göre boyunun kısa olduğunuz çocuklarınızın düzenli tüketmesi durumunda boylarında mucize bir şekilde uzama göreceksiniz. Bu kür sayesinde 10 yaşına kadar çocuklarda boy uzaması görülmektedir. En ideal tüketim yöntemi 3 gün üst üste uygulanmasıdır. Kür 6 ay uygulandıktan sonra 1 ay ara verilir ve tekrar 6 ay kadar uygulanmalıdır. Balıklar daha önceden alınarak derin dondurucuda muhafaza edilebilir.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.