Apo’ya selam gönderen HDP’li vekile 7 yıla kadar hapis istemi

Apo’ya selam gönderen HDP’li vekile 7 yıla kadar hapis istemi

Terör örgütü PKK elebaşı Apo’ya bir etkinlikte selam gönderen eski HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suç ve suçluyu övmek" suçlarından 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, daha önce açılan davayla birleştirilmesi talebiyle Yiğitalp hakkında 2 ayrı suçtan hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın kuruluşu, amacı ve düzenlediği saldırılara ilişkin bilgiye yer verildi.

İddianamede, HDP tarafından 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'ne yönelik merkez Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda açık hava toplantısı düzenlendiği anımsatıldı.

TERÖRİST ELEBAŞI ÖCALAN'A SELAM GÖNDERMİŞTİ

O dönem HDP Diyarbakır Milletvekili olan Yiğitalp'in sahnede, toplanan kitleye hitaben yaptığı konuşmasının bir bölümüne yer verilen iddianamede, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'a selam gönderdiği konuşmasının içeriğinde suç unsurlarının tespit edildiği bildirildi.

HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen fezlekede, 28 Ağustos 2016 tarihinde HDP'nin merkez Sur İlçe teşkilatı tarafından olağan kongre düzenlendiği, Diyarbakır Milletvekili Sinel Yiğtalp'in de burada bir konuşma yaptığı belirtildi.

Fezlekede, Yiğitalp'in Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerince PKK terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyon hakkında yaptığı konuşmanın, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarını oluşturduğu kaydedildi.

Adalet Bakanı'nın soruşturma izni vermesi ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması halinde Yiğitalp hakkında 'Terör örgütü propagandası' ile 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından 1.5- 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.