Apple değer mi kaybediyor ! Milyarlarca dolarlık zararlar var...

Apple değer mi kaybediyor ! Milyarlarca dolarlık zararlar var...

Amerikan teknoloji şirketi Apple, son günlerde değer kaybı yaşıyor. Şirket hisselerinin 2 günde yüzde 7 değer kaybettiği alınan bilgiler arasında.

AA muhabirinin araştırmalarına göre, Çarşamba günü Newyork borsasında 177,84 dolardan günü tamamlayan Apple hisseleri, Perşembe günü gerilemeye başladı.


Perşembe günü yüzde 2,8, Cuma günü 4,1 kayıp ile son günlerinde yüzde 6,9 değer kaybetmiş olarak kayıtlara geçti. Bu gerilemenin ardından firmanın piyasa değeri 928,7 milyar dolardan 865,6 milyar dolara düşerek 63,1 milyar dolar kayba uğradı.


TALEPLER DÜŞÜK
Apple için çip üreten Tayvanlı firma Taiwan Semiconductor Manufacturing, yaptığı açıklamada şirkete mobil sektörden gelen talebin düşüşte olduğuna vurgu yaptı.


Uzmanlarsa zayıf çip talebine bağlı olarak Apple’ın son ürettiği akıllı telefon modeli iPhone X’in piyasa beklentilerinin aşağısında sunulma ihtimaline dikkat çekti. Yaşanan bu düşüşten dolayı yatırımcılar Apple hisselerine daha temkinli yaklaştıklarını dile getirdi.


APPLE 1 MAYIS’TA AÇIKLAYACAK!
Apple bu yılki ocak-mart dönemine ait net kar gelirini 1 Mayıs’ta açıklayacağını söyledi. Apple açıkladığı verilerde iPhone modellerinin ayrı ayrı satış rakamlarının yerine toplam satış rakamlarına yer verilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.