Apple, iPhone 14 Pro üretimini durdurdu

Apple, iPhone 14 Pro üretimini durdurdu

Teknoloji devi Apple, Çin'deki koronavirüs vakalarının artması nedeniyle iPhone 14 Pro modelinin üretimini durdurdu.

Çin'de şiddetini yeniden artıran koronavirüs salgını, Apple'ı özellikle sert vurdu. Bu aşamada iPhone 14 Pro'nun üretimi de durduruldu.

Apple, bir zamandır Çin'deki üretim merkezleriyle problem yaşıyor. Çin'deki bir fabrikada 'karantina skandalı'nın sonrasında işçiler ayaklandı. Olay sürerken kırmızı alarm verildi. Apple'ın Çin'deki en büyük ortaklarından biri olan Foxconn, üretimi süratlendirerek bitirdi.

 

AMAÇ ÇİN'İ TERK ETMEK


Apple bu olayın ardından üretim hattının yönünü değiştirmek istiyor. Firma, üç ila beş sene içerisinde bütünüyle Tayland'a konsantre olmayı amaçlıyor. Ayrıca şirketin, Hindistan'ın Tata Group ve sözleşmeli üreticileri Pegatron veya Wistron'daki üretim payını yükseltmesi bekleniyor. Şirket, Çin'i zamanında terk etmeye uğraşırken büyük problemlerle karşılaştı.

Apple, kısa zaman önce Çin fabrikalarına iPhone 14 ve 14 Plus'ı üretmeyi bırakmalarını talep etti. Bu kararın arkasında iPhone 14 Pro'nun artan üretimi vardı. Bu iPhone 14 Pro çok popülerdi ve Apple'ın satışlarından memnundu.

Yeni bir rapora göre Foxconn, koronavirüs salgınındaki yükseliş sebebiyle kapandı. iPhone 14 Pro'nun üretimi de otomatik olarak durduruldu. Bunun sebebi Foxconn'un Apple'dan büyük bir siparişi yerine getirmek zorunda kalmasıydı. Bu, Apple'ı gelecekteki siparişler ve gönderiler için başka planlar yapmaya mecbur bırakacak.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.