Apple suçu ünlülere attı

Apple suçu ünlülere attı

Hollywood yıldızlarının çıplak fotoğraflarının yayılmasının ardından Apple, sorumlunun kendisinin olmadığını savundu.

Jennifer Lawrence ve Rihanna dahil bir dizi Hollywood yıldızının mahrem fotoğraflarının sızmasının ardından, hacklenen iCloud uygulamasının sahibi Apple’ın açıklaması tepki çekti.


İki adımlı doğrulama uyarısı Wall Street Journal’ın haberine göre Apple şirketi, ünlülerin iki adımlı doğrulama olarak bilinen güvenlik önlemini kullanmadığına, hackerların da şifreleri veya güvenlik sorularının yanıtlarını bu sayede elde edebildiğine inanıyor.

APPLE ŞİRKET GÜVENİNİ KORUMAKTA ZORLANIYOR

iPhone 6 öncesi kabus senaryosu Apple’ın bu tavrı ‘ Bize güvenebilirsiniz ama sadece dediklerimizi yaparsanız ‘ dayatması olarak yorumlanırken, şirketin önümüzdeki hafta yapılacak iPhone 6 tanıtımından önce müşteri güvenini sağlam tutmakta zorlandığı belirtiliyor. Zira iPhone 6′da, iCloud üzerinden hizmet verecek bir tür ‘mobil cüzdan’ özelliği bile bulunuyor.

YENİ ÖNLEMLER GELİYOR

Yeni önlemler geliyor Apple’ın CEO’su Tim Cook ise Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, şifre değişikliği, iCloud’daki bilgilerin kopyalanması veya iCloud hesaplarına yeni bir cihazdan bağlanma gibi girişimler söz konusu olduğunda, kullanıcılarını bundan böyle e-posta ve bildirimler yoluyla uyaracaklarını söyledi. Ünlülerin hesaplarının, bu üç yolla hacklendiği düşünülüyor. Ancak bu uyarılar sadece, kullanıcıların iki adımlı doğrulama önlemine onay vermesi halinde devrede olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.