Apple'a büyük şok! O modeller toplatılmaya başlandı

Apple'a büyük şok! O modeller toplatılmaya başlandı

Almanya genelinde Apple için yasak kararı bugün resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Almanya'nın hiçbir dükkanında iPhone satılmayacak. Peki iPhone Almanya'da neden yasaklandı?

Geçtiğimiz aylarda Alman mahkemesi iPhone 7 ve iPhone 8'lerin yasaklanması yönünde bir karar almıştı. Sözleşme resmen yürürlüğe girdi. Böylece bugünden itibaren Almanya'da hiçbir dükkanda iPhone 7 ve iPhone 8 satışı yapılamayacak. Hatta Apple bu cihazları dükkanlarından bir bir toplayacak.

NEDEN YASAKLANDI?

iPhone’un bazı modellerinde Qualcomm’un buluşu olan ve enerjinin verimli kullanımını sağlayarak pil ömrünü uzatan bir özellik kullanıldığı tespit edildi. iPhone modellerinde Intel ve Qorvo çipler bulunuyor. Bu çiplerin içinde, Qualcomm’un daha az şarj harcamasını sağlayan ‘envelope tracking’ olarak adlandırılan bir kablosuz iletişim teknoloji bulunuyor. Dolayısıyla Apple her ne kadar bu teknoloji geliştirmemiş olsa bile kullandığı için Qualcomm ile karşı karşıya kalmış durumda.

Paylaşılan bilgilere göre bu teknoloji iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde yer alıyor. Bu yüzden Almanya’da sadece söz konusu modellerin satışı durdurulması söz konusu.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.