Araba sahipleri dikkat: Trafik sigortasına 2 gün sonra zam gelecek

Araba sahipleri dikkat: Trafik sigortasına 2 gün sonra zam gelecek

Zorunlu trafik sigortası primlerinin her ay yüzde 2.25 oranında artırılmasına karar verilmişti. Yeni tarifeye 2 gün sonra geçilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SED­DK) zorunlu trafik sigortası primlerinin her ay yüzde 2.25 oranında artırılmasına karar vermişti. 

1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulacak olan zamlı zorunlu trafik sigortasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası fiyatlarında 1 Mayıs itibarıyla yeni tarifeye geçilecek.

Tüm araçlar için zorunlu trafik sigortası yapılması gerekirken azami prim tutarları aylık yüzde 2.25 oranında artacak. 

 

CEZASI 196 LİRA

 

Trafik sigortası yaptırmamanın cezası 196 lira. Bu ceza 15 günde ödenirse yüzde 25 indirimle tutar 147 liraya düşüyor. Sigorta yoksa bu cezaya ek olarak trafikten men ve otopark parası da gündeme geliyor.

 

YÜZDE 20 ZAM YAPILMIŞTI


1 Şubat 2022’den itibaren zorunlu trafik sigortası tarifelerinde, tek seferlik yüzde 20 artış yapılmıştı. Aradan daha üç ay geçmeden tavan fiyat tarifelerine aylık yapılacak zammı tayin eden katsayıda yeniden artışa gidiliyor.

Açıklamada genelgenin 1 Mayıs 2022 itibarıyla geçerli olacağı ifade edildi. Yani sigorta şirketleri mayıs itibarıyla sigorta primlerini her ay yüzde 2.25 artırabilecek.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.