Araç muayene ücretlerine dev zam geliyor

Araç muayene ücretlerine dev zam geliyor

Yeni vergilerin toplanacağı bu dönemde araç sahiplerine de kötü haber geldi. Yeni yılla birlikte araç muayene ücretlerinden araç vergilerine varana kadar zam geleceği iddia edildi. Peki, vergi zamları ne kadar olacak?

Halk Tv'de yer alan habere göre, Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber vergilerde yaşanacağı tahmin edilen artışlar araç sahiplerini bir kez daha üzecek.

Akaryakıt fiyatları ve araç muayene ücretlerinin yanı sıra araç vergilerine de zam gelecek.

Yeni yılda akaryakıt vergileri, ÖTV ve MTV ödemeleri ile araç sahiplerinden KDV hariç 1 trilyon vergi alınacağı belirtildi.

 

VERGİLERDEKİ ARTIŞ ARAÇ FİYATLARINI DA ETKİLEYECEK

 

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma ve araç masraflarının artmasının yanı sıra nu masraflar git gide artacak.

Tahminler doğrultusunda araç sahiplerinden yeni yılda akaryakıt vergisi, ÖTV ve MTV vergileri ile KDV hariç 1 trilyonu aşkın vergi ödemesi alınacak.

Yapılan açıklamalarda vergi dilimlerinde yaşanacak olan artışın araç sahiplerini oldukça zor durumlara sokacağı belirtilirken vergi dilimlerine gelecek olan zam oranlarının tahminleri de paylaşıldı.

Araç sahipleri 2024 yılında araç vergilerine ne kadar zam geleceğini, bütçelerini ne kadar sıkmaları gerekeceğini araştırıyor. Uzmanlar ise araç fiyatlarında da artışın yaşanacağını belirtti.


VERGİ ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

 

Uzmanlar tarafından tahmin edilenlere göre 2024 yılında MTV gelirlerinden toplam alınacak olan miktar 68 milyar 962 milyon TL olarak açıklanırken ÖTV ödemelerinden alınacak miktar 455 milyar TL olarak belirtildi.

Sıfır araç almak isteyenlerde ise yeni yıldaki ÖTV vergilerinden 498.5 milyar TL geleceği belirtildi.

Ayrıca akaryakıt ÖTV vergisi olarak da 2024 yılında 455 milyar tahsil edileceği belirtildi. Bununla birlikte akaryakıt ÖTV vergisinin KDV oranından dahi 91 milyar TL alınacağı açıklandı. Tüm bunlarla gelecek yıl KDV hariç yalnızca ÖTV tutarlarının dahi 1 trilyon 113 milyar TL’yi aşacağı aktarıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.