Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine büyük zam

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine büyük zam

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS), bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 37, motorine ise 32 kuruş zam yapıldığını açıkladı. Fiyat artışı pompaya yansıyacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre; benzine 37, motorine ise 32 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışı pompaya yansıyacak.

İŞTE İLLERE GÖRE BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Zammın ardından İstanbul'da ortalama 5,75'ten satılan benzinin litre fiyatı 6,12 liraya yükselecek. Benzinin litresi Ankara'da 5,78 liradan 6,15 liraya, İzmir'de ise 5,82 liradan 6,19 liraya çıkacak.Motorinin litresi ise İstanbul'da 5,37 liradan 5,69 liraya, Ankara'da 5,42 liradan 5,74 liraya, İzmir'de ise 5,43 liradan 5,75 liraya yükselecek.

FİYAT HESAPLAMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.