Arap şatolarında Türk seçmen: Bu skandalın sorumlusu kim?

Arap şatolarında Türk seçmen: Bu skandalın sorumlusu kim?

Bolu'nun Mudurnu İlçesi’nde bulunan devre mülk evlerinde kayıtlı 91 seçmen olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığı Mudurnu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Ticaret Mahkemesi tarafından hakkında iflas kararı verilen Sarot Grup şirkete ait Mudurnu’ya bağlı Taşkesti Beldesindeki Sarot Termal devre mülk evlerinde kayıtlı 91 seçmen tartışmaları da beraberinde getirdi.

Mudurnu’da sadece Araplara satışı yapılan ve mimari yapısıyla tepki çeken 'Burj Al Babas' projesinin de sahibi olan Sarot Grup'a ait Sarot Termal devre mülk evlerinde 91 seçmen bulunması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi harekete geçti.

İl Başkanlığı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, açıklamalar yaptı.

Kazım Karsu, geçici ikametgah olarak kullanılan devremülk konutlarında sabit kayıtlı seçmenlerin bulunmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

-Karacasumandıra Mahallesi’nin seçmen listeleri incelendiğinde toplam 281 seçmeninin bulunduğunu, kayıtlı 281 seçmenin ekli listede kimlik ve adres bilgileri yazılı 91 tanesinin 'Sarot Termal Devremülk Evleri Sokak' ta muhtelif kapı numaraları ile belirtilen adreslerde ikamet ediyor gibi gösterilerek seçmen kütüğüne kaydedildiğini tespit ettik.

-Söz konusu şahısların ikamet ediyor gibi gösterildiği adres olan Sarot Termal Devremülk Evleri, her bir bağımsız bölümün 14 günlük devreler halinde 26 kişiye satıldığı, bir yılda yaklaşık 10.400 ailenin geçici olarak konakladığı devre mülk niteliğinde bir tesistir.

-Bu tesiste 91 kişinin ikamet ediyor olması fiilen mümkün değildir. Söz konusu kişilerin birçoğunun devre mülk tesisi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu kişiler kayıtlı oldukları mahalleden kilometrelerce uzakta yaşamakta ve çalışmaktadırlar. Bir kısmı ise, bu tesiste işçi olarak çalışmakta, ancak seçmen listesinde yazılı adres dışındaki köy ve mahallerde ikamet edip, iş yerleri olan bu adrese iş yeri servisi ile gelip gitmektedirler.

-Yaptığımız araştırmada, tesis yetkililerinin, bazı çalışanlarına baskı yaparak ikametgâh adreslerini gerçeğe aykırı olarak listede yazılı adresmiş gibi değiştirmelerini sağladığını öğrendik.

-Listede yazılı 91 seçmenin toplam 281 seçmeni olan köyde muhtar ve ihtiyar heyeti seçiminde, 1780 seçmeni olan beldede de belediye başkanı seçiminde etkili hatta belirleyici olacağı tartışmasızdır. Bu yüzden Mudurnu Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem partimizin ilçe başkanlığı hem de İYİ Parti Mudurnu ilçe başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulmuştur.

-Bize göre ortada nüfus kanuna aykırılık yönünden bir sıkıntı vardır. Ayrıca adres bildirimi için bir belge ibraz edilmişse, belgede sahtecilik suçunun işlenmiş olması da ihtimal dâhilindedir. Konuyla ilgili gelişmeleri önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.