Arapça tabela için Tanju Özcan'ı tehdit eden emlakçı hakkında karar

Arapça tabela için Tanju Özcan'ı tehdit eden emlakçı hakkında karar

Ofisindeki Arapça tabelayı kaldırdığı için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı tehdit eden emlakçı hakkında karar çıktı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla, geçtiğimiz hafta bir emlak ofisindeki Arapça tabela kaldırtıldı. Emlak ofisinin sahibi Mehmet Mutlu ise olayın ardından Özcan’ı katıldığı CHP İl Başkanlığı’ndaki toplantı sonrası tehdit etti.

Mutlu, Tanju Özcan’ı, “Benim Arapça tabelamı kaldırmışsın. Sana bugün itibarıyla 72 saat süre veriyorum. 72 saat içerisinde o tabela yerine yeniden gelmezse gereğini yapacağım. Seni bir daha uyarmam, sonucuna katlanırsın” sözleriyle tehdit etti.

Yaşananların ardından Özcan, şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Mehmet Mutlu, emniyetteki sorgusu sonrası adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi sonrası dün ‘tehdit’ suçlamasıyla Bolu 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Mehmet Mutlu, suçlamaları kabul etti.

 

ADLİ KONTROL TALEP EDİLDİ

 

Tanju Özcan’ın avukatı Yasin Karagöl de Mehmet Mutlu’nun emekli asker olması sebebiyle silahının olduğunu belirterek ‘adli kontrol’ tedbiri verilmesini istedi.

Bolu 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet Mutlu hakkında, ‘Şüphelinin kendisine ait ateşli silahının olduğu, şüphelinin dosyaya yansıyan evrak göz önüne alındığında emekli astsubay olduğunun anlaşıldığı, bu haliyle şüphelinin iyi derecede ateşli silah kullanabileceğini kabul edilmesi gerektiği, şüphelinin söylediği sözleri gerçekleştirme yeteneğinin haiz olduğu anlaşıldığından’ ifadelerini kullanarak 2 Nisan 2024’e kadar ev hapsi kararı verilmesine hükmetti.

Mutlu’nun ruhsatlı silahına 31 Aralık 2024’e kadar el koyulmasına ve Özcan’a 100 metreden fazla yaklaşmamasına karar verildi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.