Araştırmadan çıkan sonuç: Boşanmalar artıyor

Araştırmadan çıkan sonuç: Boşanmalar artıyor

Ajans Press’in yaptığı araştırma çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Son beş yılda Türkiye’de evlenen kişi sayısı azalırken, boşanmalarda yaşanan artış gözlerden kaçmadı. Boşanmalarda 2015’te 131 bin 830 olan sayı, 2019’da 155 bin 47’ye çıktı.

Ajans Press, evlenme ve boşanma hakkında çıkan basın haberlerini inceledi. Bilgilere göre geçen yıldan bugüne kadar evlilik ile ilgili basına yansıyan haber adedi 31 bin 482 olarak görüldü. Aynı tarih aralığında boşanma başlığı altında çıkan basın haber adetleri ise 15 bin 45 olarak kayıtlara geçti. Özellikle boşanma haberlerinde nafaka konusunun ön planda olduğu görüldü.

Ayrıca Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2015-2019 yılları arasında evlenmeler düzenli olarak azalırken, boşanmalar ise sürekli artış gösterdi. Beş yıl içerisinde toplam 2 milyon 861 bin 560 kişi yaşamını birleştirme kararı aldı, 683 bin 900 kişi ise yolları ayrıldı.

 

Geçtiğimiz yıl medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, özellikle nafaka konusunda oldukça haber yansıması olduğu görüldü. Geçtiğimiz yıl 4 bin 590 nafaka haberinin medyaya yansıdığı tespit edildi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.