Arazisini Bilal'e yutkunarak vermiş

Arazisini Bilal'e yutkunarak vermiş

İddialara göre, Bilal Erdoğan, ünlü işadamından araziyi bizzat istemiş ve Ali Ağaoğlu da 'yutkuna yutkuna” araziyi vermiş.

Soruşturmada polisin, Bilal Erdoğan ile Ali Ağaoğlu’nun 7 Mart 2013 ve 23 Nisan 2013 tarihlerinde 2 defa toplantı yaptıklarını ve imar durumlarının halledilmesi karşılığında arazi bağışı konularını konuştuklarını tespit ettiği öne sürülüyor. İlk toplantı talebinin Bilal Erdoğan’dan geldiği ve buna dayanak olarak da 4 Mart 2013’te TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün ile Ali Ağaoğlu arasında yapılan telefon görüşmeleri gösteriliyor. Ergün, Ağaoğlu’na “Bilal’le gelmek istiyoruz” diyor, Ağaoğlu da “Memnuniyetle”diyor.

20 dönüm 100 milyon $

Polis kayıtlarındaki iddialara göre, Ağaoğlu’nun Bilal Erdoğan ile TÜRGEV’de yaptığı toplantının ertesi günü, Erdoğan’ın arkadaşı A. Ç. ile bir inşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı C. A. arasında bir görüşme oluyor. Görüşmede, Ağaoğlu’ndan Ataşehir’deki 20 dönümlük 100 milyon dolar değerindeki arsasının istendiği, Ağaoğlu’nun önce yutkunduğu, ancak sonradan vermeye razı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca toplantı içeriğinin çok gizli tutulmaya çalışıldığı da soruşturmaya yansıyan hususlar arasında. Ağaoğlu’nun pazarlık kapsamında “Ben bunu veririm ama ondan sonra bir işim olduğunda ikiletmez kimse” dediği de öne sürülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.