Areda Araştırma'dan İmamoğlu anketi! Oyları resmen eridi

Areda Araştırma'dan İmamoğlu anketi! Oyları resmen eridi

Areda Araştırma'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptığı son ankette, İmamoğlu'na duyulan güvende ciddi bir azalma olduğu görüldü.

Kamuoyu Araştırma Şirketi Areda'nın Ekrem İmamoğlu ile ilgili Türkiye genelinde yaptırdığı düzenli anketlerin sonuncusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na duyulan güvende ciddi bir azalma olduğu göze çarpıyor.

 

anket1-siyasetcafe.png

 

İmamoğlu'nun göreve geldiği ilk dönemde, Yenikapı Meydanı'nda israf adı altında belediyeye ait araçları sergilemesi kamuoyu tarafından büyük karşılık bulmuştu.

Areda Araştırma şirketinin Eylül 2019 tarihinde yaptırdığı ankette "İmamoğlu'nun araçları sergilemesini doğru buldum" diyenlerin oranı yüzde 55.6 iken, "Doğru bulmuyorum" diyenlerin oranı yüzde 44.4'te kalmıştı.

 

ekim-2019-siyasetcafe.png

 

Ekim 2019 tarihinde yapılan ankette ise katılımcılara "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni bağlı iştiraklerin Haydarpaşa Gar ve Sirkeci Gar projelerinin ihalelerine alınmamasını nasıl buluyorsunuz" diye sorulmuştu.

Ankete katılanların yüzde 51.4'ü yanlış bulduğunu söylerken, yüzde 29.1'i İmamoğlu'nun tutumunu doğru bulduğunu açıklamıştı. Kalıtımcıların yüzde 19.4'ü ise konu hakkında bir fikri olmadığını belirtmişti.

 

kasim2019-siyasetcafe.png

 

Kasım 2019 tarihinde Areda Araştırma şirketi bu kez katılımcılara "Ekrem İmamoğlu’nun “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma” projesinin gereksiz olduğu gerekçesiyle iptalini nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sormuş ve ilk kez İmamoğlu'na verilen destekte azalma görüldüğü ortaya çıkmıştı.

Soruya cevap verenlerin yüzde 35,9'u arıtma tesisinin iptalini doğru bulduğunu söylerken, yüzde 52,7'si yanlış bulduğunu söylemişti. Yüzde 11.4'lük kesim ise fikri olmadığını beyan etmişti.

 

kasim2019-siyasetcafe2.png

 

Yine Kasım 2019 tarihinde Areda Araştırma Şirketi tarafından katılımcılara, "Ekrem İmamoğlu’nun “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma” projesini iptal ederek “temel atmama töreni” düzenlemesini nasıl değerlendirdiniz?" diye sorulmuş ve ortaya çıkan sonuç şöyle olmuştu:

Doğru buldum: Yüzde 38,4

Yanlış buldum: Yüzde 48,5

Fikrim yok: Yüzde 13,1

 

ocak2020-siyasetcafe.png

 

Ocak 2019 tarihinde yapılan araştırmada ise katılımcılara bu kez "İBB’nin Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını satışa çıkarması, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşlerinin HDP temsilcileriyle birlikte Kitaptan uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gitmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 42,9'u "Normaldir kitap da satılabilir, tiyatroya da gidilebilir" diye cevap verirken, "Yerel seçimlerdeki HDP desteğinin somut karşılığıdır" diyenlerin oranı 32,4 olmuştu. "CHP ile HDP’ nin yakınlaşmasının göstergesidir" diyenlerin oranı ise 24,7 olarak belirlenmişti.

 

ocak2020-siyasetcafe2.png

 

Ve kamuoyunda büyük gürültü koparan Erzurum tatili...

Areda Araştırma bu kez deneklere, "Ekrem İmamoğlu’nun Elazığ’daki depremzedeleri ziyaretinin ardından Erzurum’ da ailesi ile birlikte tatil yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

Verilen cevaplar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na verilen desteğin ilk kez büyük oranda erimeye başladığını ortaya koydu. "Doğru buluyorum" diyenlerin oranı yüzde 42,8 olurken, "Yanlış buluyorum" diyenlerin oranı yüzde 57,2 seviyelerine yükseldi.

Böylece, bugüne kadar hemen hemen bütün icraatlarında yüzde 50'nin üstünde destek bulan Ekrem İmamoğlu'nun ilk kez bu kadar gerilediği görüldü.

CHP'li Başkan'ın önceki gün ulaşıma yaptığı astronomik zamlar sonrası oy oranı ile kendisine destek verenlerin oranının hangi seviyelere düşeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum