Arif Sağ ekibi MESAM’dan tasfiye ediliyor

Arif Sağ ekibi MESAM’dan tasfiye ediliyor

Bakanlık tarafından tartışmalı şekilde MESAM’daki görevinden alınan Arif Sağ ekibi, tasfiye ediliyor. İşte MESAM’daki gelişmenin ayrıntıları;

Geçtiğimiz haftalarda, Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulu Bakanlık tarafından MESAM’daki görevinden alınmıştı. Bu kez de Coşkun Sabah başkanlığındaki geçici yönetim kurulu Arif Sağ ekibinde yer alan üst kurul üyelerini Haysiyet Kurulu’na sevk etti.

YENİDEN ADAYLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMEK İSTENİYOR

MESAM Genel Kurulu'na bir aydan daha kısa bir süre kala bu tasfiyenin yapılması, Arif Sağ ekibine destek olan MESAM üyelerinin 31 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda yeniden aday olmalarının önüne geçilmek istendiği düşünülüyor.

Coşkun Sabah yönetimi, MESAM’ı genel kurula götürmenin dışında hiçbir yetkisi bulunmamasına rağmen 31 Mayıs'ta yapılacak genel kurul öncesi 50'nin üzerinde yeni üye kaydetmiş ve genel kurul tarihini ileri atarak MESAM üyelerinin tepkisini çekmişti.

TARAFTARLARINI ÇOĞALTIYORLAR

31 Mayıs’ta yapılacak olan MESAM Genel Kurulu’nda tekrar aday olacağını bildiren Arif Sağ kendisine ve ekibine yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı, tüm MESAM üyelerinin genel kurula katılmaları çağrısında bulundu ve “Bunlar bir yandan bizlere destek olanları Haysiyet Kurulu’na verip MESAM’dan atmaya çalışırken bir yandan da 2 ay gibi kısa bir sürede 50'den fazla yeni üye kaydederek kendi taraftarlarını çoğaltmaya çalışıyorlar” dedi.

"NEFRET SUÇU" VURGUSU

Orhan Gencebay'ın MESAM’dan ayrılırken yazdığı istifa dilekçesinde, etnik ve mezhepsel örgütlenme vurgusu yapmasının “nefret suçu” olduğunu vurgulayan halk müziği sanatçısı Arif Sağ, gerek Türkiye’de gerekse uluslararası alanda bu konuyla ilgili yargıya başvuracağını duyurdu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.