Arınç: 15 dakikalığına uğradı

Arınç: 15 dakikalığına uğradı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün seçim gecesi AK Parti Genel Merkezi'ne geldiği iddiasını doğruladı. Öztürk, '15 dakikalığına uğramıştır. Bunda ne olabilir?” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Arınç, Anadolu Ajansı’nın (AA) seçimleri manipüle ettiği iddialarını yalanladı.

AA'nın seçim sonuçlarını doğru verdiğini söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

“İlk haberler Anadolu Ajansı'dan geldi. Sonra da diğer ajans, özel bir ajansı kast ediyorum yani şu anda devletle, hükümetle kavgalı, belli bir yapıyla doğrudan ilişkili olduğu bilinen ajansın haberlerinin Anadolu Ajansı ile ayrık olduğunu ifade ediyorlar. Bu olabilir.

Öncelikle haberlerimizi verdik. Sonra bahsettiğim ajans da devreye girdi. Onların haberleriyle biz 2-3 saat sonra aynı noktaya gelmiş olduk. Yani AA’nın haberlerinin doğruluğunu hem özel ajans hem bütün gazete ve televizyonlar kabul etmek durumunda kaldılar.

Ajansımız manipülasyona gitmemiştir. Haberleri bir tarafta farklı bir şekilde verip, diğer partinin aleyhinde sonuç çıkaracak bir çabanın içerisinde de olmamıştır."

Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk’ün AK Parti Genel Merkezi’ne geldiği iddialarını doğrulayan Arınç, şöyle konuştu: “Sayın Kemal Öztürk, o akşam bir 15 dakikalığına AK Parti Genel Merkezi'ne uğramıştır. Bunda ne olabilir?

Öncelikle bu gafiller şunu iyi bilmeli, Sayın Kemal Öztürk devlet memuru değil, devlet memuru statüsünde değil. Sarı basın kartı sahibi serbest bir gazeteci, yıllardan beri gazetecilik yapıyor. Bir şirket olan AA'nın başında da devlet memuru sıfatı olmadan çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Merkeze herkes uğrayabilir. Genel Merkeze herkes gazetecilik içgüdüsüyle hareket ederek gitmiş de olabilir. Dolayısıyla bunu da sanki suçmuş gibi ortaya koymaya çalışanların madem gittiğini biliyorsunuz, biz de inkar etmiyoruz, o zaman ne yaptı da size göre bir suç işledi, bunu da ortaya koymaları gerekir.”

'MANSUR YAVAŞ'A YAKIŞTIRAMIYORUM'
Arınç, Anadolu Ajansı’nın muhalefet partilerin morallerini bozmak istediği iddialarına ilişkin ise "Kesinlikle yanlış, yani ben Sayın Mansur Yavaş'a, bunları yakıştıramıyorum. Eminim ki o bu sözleri bilerek ve içtenlikle söylemiyor. Ama yanındaki akıl hocaları veya danışmanları, seçim yenilgisinin sebebini Anadolu Ajansına yüklemek gibi bir garipliğin içerisindeler. Yoksa Sayın Yavaş'ın aklı başında bir insan olduğunu ben şahsen düşünüyorum. İyi bir seçim mücadelesi de verdi. Cumhuriyet Halk Partisi onu aday yapmakla da bence çok doğru, çok akıllı bir harekette bulundu" dedi.

Seçimin saat 17.00'ye kadar devam ettiğini, AA'nın haberleri 19.00'dan itibaren geçmeye başladığını anlatan Arınç, "Yani o saatte sandık başında oy kullanmaya gelen kimse kalmadığı gibi sandıklar açıldıktan sonra morallerin bozulması ne işe yarayacak veya moral pompalamak neyi getirebilecek. Mansur Yavaş gibi birisinin bunu düşünmesi lazım. Ancak tabii bir yenilgiyi kabul etmemek ve bu yenilgiye malzeme bulmak gibi bir çabanın içindeler” diye konuştu.

'PARTİLEŞME AŞAMASINDA OLAN CEMAAT'
AK Parti’nin yerel seçimlerde başarılı olduğunu dile getiren Arınç, “Unutmayalım ki bu seçime AK Parti tek başına gitti. Karşısındaki bütün açık siyasi partiler ve henüz partileşme aşamasında olan ve adına 'cemaat' denen bir grup da bu partilerden biri veya ikisi lehine seçime onlar da müdahil oldular. Dolayısıyla bizim AK Parti olarak bu bütün siyasi birlikteliğe karşı tek başımıza, adeta yedi düvele karşı bir seçim mücadelesi verdiğimizi herkes biliyor. Buna rağmen 8 puanlık başarı da fevkalade yüksektir" dedi.

Ankara’da seçim sonucunun belli olduğunu savunan Arınç, “Artık seçim sonuçları çok açık bir şekilde gösteriyor ki Ankara'da Sayın Melih Gökçek, tekrar belediye başkanlığını kazanmıştır. Aradaki fark ne kadar azdır ne kadar çoktur bunun tartışmasını da yapmamak gerekir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden sonra işinin zorlaştığını dile getiren Arınç, şöyle konuştu: “İstanbul'da Sarıgül, diyelim ki burada Mansur Yavaş, diyelim ki Yalova'da Sayın Kılıçdaroğlu'nun Grup Başkanvekili, ismini söylemek istemiyorum. O döner dönmez bir Genel Başkanlık yarışına, parti içinde başlamak isteyebilirler. Onun için de şimdiden mazeret hazırlamaya veya kendi açılarından sonuçları değerlendirmeye kalkıyorlar. CHP'nin de Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da işi bu seçimlerden sonra bir hayli zor.”

CHP'de bölünme olacağını öne süren Arınç, Eski CHP, yeni CHP tartışması tekrar gündeme gelecektir. Ve bir hayal değil belki, Cumhuriyet Halk Partisi içinde bir başka Cumhuriyet Halk Partisinin doğması gündeme gelebilecektir. Bu CHP'nin meselesi. Türkiye'nin veya halkımızın bu konuda fazla şeyler düşünmesine, üzülmesine veya sevinmesine gerek yok" diye konuştu.

MHP açısından da oy oranının fevkalade düşük kaldığına işaret eden Arınç, "Sayın Bahçeli'nin de kullandığı dil ve uslüp kesinlikle Kılıçdaroğlu kadar çirkin olmamakla birlikte onun da hedef aldığı kitle ve parti, çok şükür onun sözlerine inanmayan bir halkın onu test etmesine yol açmıştır. MHP de bazı büyükşehirler, bazı iller kazanmakla birlikte çok daha yüksek bir oy oranını alabileceğini düşünüyordu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak da Arınç, şunları kaydetti: "5 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, AK Parti'nin bu oy oranını dikkate aldığımızda, AK Parti'nin göstereceği adayın inşallah birinci turda cumhurbaşkanlığını kazanacağını söyleyebilirim.

Yani bugün AK Parti yüzde 50'lik oy oranını kontrol edebilecek ve yüzde 50'nin her zaman oy verebileceği bir adayı mutlaka çıkarabilecek bir durumda. Yüzde 51 lazımsa, o yüzde 1'i de mutlaka buluruz, yeter ki seçim normal şartlar içerisinde yapılsın. Ben o meselenin de şimdiden çözüldüğünü düşünüyorum. Tabii önümüzdeki yaşanacak süreci de beklememiz gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.