Arınç, damadını savundu! Başsavcıyı hedef gösterdi

Arınç, damadını savundu! Başsavcıyı hedef gösterdi

Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter'in yargılanmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın yaptığı açıklamaları eleştirdi. 

Twitter hesabından iki sayfalık yazılı bir açıklamada bulunan TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter'in yargılanmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın yaptığı açıklamaları eleştirdi. 

Başsavcı Kocaman mahkemenin Ekrem Yeter hakkında verdiği beraat kararına ilişkin olarak "Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu dolu bir dosyaydı. Mahkeme beraat kararı verdi. Biz onu istinafa götürdük, kararın bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı" demişti.

Bu açıklamanın "haysiyet cellatlarına malzeme verdiğini" öne süren Bülent Arınç, "Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz" ifadesini kullandı.

 

bulent-arinc-siyasetcafe.png

 

İki buçuk yıl süren davanın usul ve yasaya uygun devam ettiğini ve halen kesinleşmemiş bir yargı kararı olduğunu belirten Arınç, açıklamaların yargılama sürecini etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

 

İşte Arınç'ın açıklamalarının tamamı;

 

bulent-arinc-siyasetcafe020214.jpg

bulent-arinc-siyasetcafe025.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.