Arınç'tan cemaate tehdit gibi mesaj

Arınç'tan cemaate tehdit gibi mesaj

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kütahya'dan sonra geldiği Balıkesir'deki mitingde cemaati tehdit etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kütahya'dan sonra geldiği Balıkesir'deki mitingde üstü kapalı olarak Gülen Cemaati'nin CHP ve MHP'ye oy istemesinin yanlış olduğunu belirtip, "Şimdi nasıl olur da siz AK Parti'ye karşı başkalarının değirmenine su taşırsınız? Bundan sonra siz böyle yapmaya devam ederseniz, seçimden sonra biz Allah'ın izniyle yine kazanırız ama size yardımlar, himmetler, destekler ne kadar gelir? Onu da düşünün bakalım" dedi.

BELDEN AŞAĞI VURUYORLAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Balıkesir'deki partisinin Karesi İlçesi'ndeki mitinge katılıp, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkan Adayı Zekai Kafaoğlu'na oy istedi. Yaklaşık bir saat boyunca partililere seslenen Arınç, Başbakan Erdoğan'a sahip çıkarken, cemaate de tehdit gibi mesajlar gönderdi. Yolsuzluk iddialarına değinen Arınç şunları söyledi:

"Hanım kardeşlerimden affımı rica ediyorum. Ama Anadolu'da bir tabir vardır. Belden aşağı vurmak tabiri. Edepsizlik, ahlaksızlık, insanları suçlamak, karalamak, duvara çamur atsak tutmasa da izi kalır demek. Bize, hiç yakışmayacak iftiralar atıyorlar. Yolsuzluk diyorlar, suistimal diyorlar, kaset dinletiyorlar ve başımızdaki tertemiz insanı yaralamak, yıkmak istiyorlar. Tayyip Bey'e diz çökertecekler, AK Parti'yi tökezletecekler, hükümet seçimlerden sonra gidecek, cumhurbaşkanını seçtirmeyecekler, memleket AK Parti'den kurtulacak. Be hey vicdansızlar. AK Parti giderse ne gelecek onun yerine? Sizin gelecek haliniz yok. Eski darbe dönemleri mi gelecek, eski kaos mu gelecek? Bugünün bet bereketi gittiği zaman bunu hangi hükümet yapacak? Bu hükümet gidecek de kim gelecek? Soruyorsun, "Kim gelirse gelsin'. Bu neye benzer biliyor musunuz? Sigarasını yakacak adam komşusunun evini ateşe veriyor. Utanmadan, sıkılmadan, yalanla, iftirayla tertemiz bir başbakanı, tertemiz bir AK Parti'yi lekelemeye çalışıyorlar. Bunlar boşa çıkacaktır. Hiç kimse bunun arkasından hiç bir şey beklemesin."

CEMAATE TEHDİT GİBİ MESAJ

Konuşmasında Gülen Cemaati'ne de mesajlar veren Arınç, "Şimdi birileri bize tuzaklar kurmaya çalışıyor. Yıllardan beri tanıdığımız, hatta sevdiğimiz pek çok faaliyetlerine destek olduğumuz bazı kişilerde ellerine kağıt parçaları tutuşturmuşlar, AK Parti'ye oy gitmesin diye kapı kapı dolaşıyorlar. Siz şunu söyleyebilirsiniz. "Biz şu anda AK Parti'den zarar görüyoruz. Seçimlerde size oy vermeyeceğiz' diyebilirsiniz. Bu bir tavırdır, doğrudur, yanlıştır, bunu tartışırız. Ama sen, "CHP'ye, MHP'ye oy toplayacağım' diyemezsin. Böyle dersen yanlış olur. Çünkü dini cemaatler siyasi parti gibi değildir. Siz siyaset düşünemezsiniz. Siz millete eğitimle, toplumsal faaliyetlerle iyilik yapmaya çalışıyordunuz. Şimdi nasıl olurda siz AK Parti'ye karşı başkalarının değirmenine su taşırsınız? Bundan sonra siz böyle yapmaya devam ederseniz, seçimden sonra biz Allah'ın izniyle yine kazanırız ama size yardımlar, himmetler, destekler ne kadar gelir. Onu da düşünün bakalım" diye konuştu.

HAVAGAZI FABRİKASINDA PARTİ Mİ KURULUR?

Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen'in İzmir'de havagazı fabrikasında toplantı yaptığını ve seçimlerden sonra parti kurabileceklerini açıkladığını hatırlatan Arınç, "Ey İşbilen, Ey Günay geç kalmanıza gerek yok, adam gibi partinizi kurun, adam gibi karşımıza çıkın. O zaman bu cemaat denen, camia denen, hizmet denen grubun biz siyasi rakibi oluruz. O zaman karşımıza çıkarlar, "Sizden daha iyi yöneteceğiz bu ülkeyi, siz yanlış yaptınız' derler. Milletten ne kadar oy alırsa o kadar da söz sahibi olurlar. Ama şimdi hem 'dini cemaatiz' deyip hem de siyasi faaliyette bulunursanız bu kendinizi inkar olur. Siz, siyasi bir organizasyonu biran evvel kurun, mertçe karşımıza çıkın, 'Biz de siyasi partiyiz' deyin. Ama bu tür toplantıları Havagazı Fabrikası'nda yapmayın. Adı bile ürkütücü. Gaza mı geldiniz yoksa? Allah hepimizi ıslah etsin ve doğru yolu göstersin. AK Parti'nin aleyhinde başka partilerin değirmenine su taşımak kimseye yakışmaz. Bana oy vermezsen saygıyla karşılarım ama AK Parti'yi ezmek için başkasına oy verir ve ona kazandırırsan benim gözümde değerin sıfırdır" diye konuştu.

MİSLİYLE KARŞILIĞINI BULURLAR

Türk hava sahasını ihlal eden, Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bizim askerimiz bunları affetmez. Ne yaparlarsa misliyle karşılığını bulacaklardır" diyen Arınç bu konuda da şu açıklamayı yaptı:

"Bildiğiniz gibi Türk Hava Kuvvetleri uçaklarımız, bir Suriye uçağını düşürdü. Ben de uçaklarımızı, pilotlarımızı, kahraman askerlerimizi tebrik ediyorum. Suriye'de yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye hava sahasını ihlal eden bu uçaklar, önce ikaz ediliyor, birkaç defa 'Kendi bölgene git' deniliyor. Bunlar 8 mil, neredeyse 10 kilometre kadar içeri girmişler. Bizimkiler de son uyarıyı yaptıktan sonra bir tanesi işin bozulduğunu anlayınca Suriye tarafına kaçıyor, öbürü Türkiye tarafında kalınca uçaklarımız da onu bombalayarak düşürüyor. Genelkurmay'ın açıklaması şimdi geldi. Suriye tarafında Kesep bölgesine düşmüş. Bizim askerimiz bunları affetmez. Angajman kuralları değiştirdi. Ne yaparlarsa misliyle karşılığını bulacaklardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.