Arkadaşını yedi mi?

Arkadaşını yedi mi?

Balıkçı Jose Salvador Alvarenga teknesinin motoru bozulunca 13 ay boyunca Pasifik Okyanusu'nda sürüklenmişti.

Geçen hafta bulunan balıkçı kaplumbağa kanı ve idrara içerek hayatta kaldığını söylemişti. Ancak balıkçının çok sağlıklı görünmesi birlikte denize açıldığı arkadaşını yemiş olabileceği şüphesini yarattı

 

El Salvadorlu Balıkçı Jose Salvador Alvarenga bir televizyona verdiği ilk röportajında 21 Aralık 2012'de Meksika'dan 15 yaşındaki arkadaşı Ezekiel Cordoba ile köpekbalığı avlamak için bir günlüğüne denize açıldığını ancak daha sonra teknenin motoru bozulunca sürüklenmeye başladıklarını söylemişti.

SÖZLERİ GERÇEKLE ÇELİŞİYOR

Balıkçı arkadaşı Ezekiel’in “kaplumbağa kanı ve idrar içmeye” dayanamadığı için dört ay sonra yaşamını yitirdiğini ancak kendisinin hayatta kalmayı başardığını söylemişti. Ancak daha sonra balıkçının aralık ayında değil kasım ayında köyünden ayrıldığı ve kendisine eşlik eden Ezekiel’in 15 değil 25 yaşında olduğu ortaya çıktı.
 
Alvarenga’nın kurtuluşunu ve oğullarının ölümü ile ilgili anlattığı hikayeyi ancak üç gün önce şans eseri televizyonu olan bir komşularından duyan Ezekiel’in fakir ailesi ise El Salvadorlu balıkçıya inanmadıklarını söyledi.

AİLESİ GERÇEĞİN PEŞİNDE
 
Ezekiel'in 27 yaşındaki abisi Enemias Cordoba İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Alvarenga’nın evine dönmeden önce gelip bizi ziyaret etmesini ve kardeşime neler olduğunu anlatmasını istiyoruz. Biz onun hikayesine inanmıyoruz. Benim kardeşim inanılmaz bir fakirlikten geliyor ve tam bir savaşçı. Eğer hayatta kalmanın bir yolu mevcut olsaydı o asla pes etmezdi. Alvarenga’nın anlattıkları hiç mantıklı değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.