Arnavutluk Türkiye maçı hangi kanalda? (Şifresiz) Arnavutluk Türkiye muhtemel 11’ler…

Arnavutluk Türkiye maçı hangi kanalda? (Şifresiz) Arnavutluk Türkiye muhtemel 11’ler…

Milli Takım, 2020 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri ilk maçında Arnavutluk deplasmanına konuk oluyor. Şenol Güneş yönetimindeki ilk maçına çıkacak olan Milli Takım’da tek hedef galibiyet. İşte karşılaşma öncesi son bilgiler…

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda yer alan Türkiye, ilk maçını Arnavutluk ile oynuyor. Milli Takım’ın grubunda Fransa, Moldova, Arnavutluk, İzlanda ve Anadorra yer alıyor. İlk maçından galibiyetle ayrılmak isteyen Milli Takım’da son antrenmanın ardından hazırlıklar tamamlandı. Peki Türk futbolseverler tarafından sonucu heyecanla beklenen Arnavutluk – Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda şifresiz olarak yayınlanacak?

MİLLİ TAKIMDA 7 YENİ İSİM

Milli Takım’ın Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı maç öncesi açıklanan aday kadrosunda 7 yeni isim yer alırken, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz ve Emre Belözoğlu uzun bir aradan sonra aday kadroya çağrılan isimler oldu.

İŞTE MİLLİ TAKIM’IN ADAY KADROSU:

Kaleciler: Sinan Bolat (Royal Antwerp), Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (Bursaspor) 

Defans: Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Sassuolo), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Emre Taşdemir (Galatasaray), Gökhan Gönül (Beşiktaş), Mehmet Zeki Çelik (Lille), Ozan Kabak (Stuttgart), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), 

Orta saha: Dorukhan Toköz, Oğuzhan Özyakup, Güven Yalçın (Beşiktaş), Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Yunus Mallı (Wolfsburg), Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor), Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Deniz Türüç (İstikbal Mobilya Kayserispor), Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Hakan Çalhanoğlu (Milan).

Forvet: Cenk Tosun (Everton), Burak Yılmaz (Beşiktaş) 

MUHTEMEL 11’LER

ARNAVUTLUK: Berisha, Hysaj, Veseli, Djimsiti, Mijah, Ramadani, Ergyrs, Xhaka, Grezda, Memushaj, Uzuni

TÜRKİYE: Sinan Bolat, Gökhan Gönül, Ozan Kabak, Merih Demiral, Hasan Ali Kaldırım, Emre Belözoğlu, Dorukhan, Mahmut Tekdemir, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Cenk Tosun

STATÜ

Elemeler sonunda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, finallere doğrudan katılma hakkı elde edecek. Avrupa Şampiyonası’na katılacak diğer 4 takım ise UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek takımların oynayacağı play-off maçlarıyla belirlenecek.

TÜRKİYE İLE ARNAVUTLUK ARASINDA OYNANAN MAÇLAR

Türkiye, Arnavutluk ile daha önce 10 kez karşılaştı. Bu maçlarda Türkiye 4 galibiyet, 2 beraberlik, 4 de mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Arnavutluk’un sahasında oynanan 4 maçta ise her iki takımın da 1’er galibiyeti bulunuyor, 2 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

İşte Türkiye ile Arnavutluk arasında oynanan maçların sonuçları:

13.12.1970 - Türkiye 2-1 Arnavutluk
14.11.1971 - Arnavutluk 3-0 Türkiye
27.10.1982 - Türkiye 1-0 Arnavutluk
11.05.1983 – Arnavutluk 1-1 Türkiye
28.03.1985 - Arnavutluk 0-0 Türkiye
21.01.1998 - Türkiye 1-4 Arnavutluk
25.04.2001 – Türkiye 0-2 Arnavutluk
26.03.2005 – Türkiye 2-0 Arnavutluk
12.10.2005 – Arnavutluk 0-1 Türkiye
13.11.2017 – Türkiye 2-3 Arnavutluk

ARNAVUTLUK – TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Arnavutluk - Türkiye maçı 22 Mart Cuma günü saat 22:45’te TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

MİLLİ TAKIM 567’NCİ MAÇINA ÇIKIYOR

Milli Takım daha önce oynadığı 566 maçta biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet, 221 mağlubiyet ve 33 beraberlikle sahadan ayrıldı. Arnavutluk ile 567’nci maçına çıkacak olan Türkiye, 741 gol atarken, kalesinde 819 gol gördü.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.