Arp Festivali’nden muhteşem kapanış

Arp Festivali’nden muhteşem kapanış

Bu yıl ilk kez düzenlenen Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, ödül töreni ve kapanış konseriyle sona erdi.Gecede hem ödül kazanan müzisyenler, hem de jüriyi oluşturan dünyaca ünlü sanatçılar performans sergilediler.

2009 yılında elim bir uçak kazasında hayatını kaybeden dünyaca ünlü arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun anısına düzenlenen Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, sanatçının ablası A. İmre Tüylü’nün önderliğinde, “Sanat ve müzik aşkı, gençlerle yol bulsun!” sloganıyla bu yıl ilk kez 15-19 Ocak 2020 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

 

Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, 19 Ocak akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen ödül töreni ve kapanış konseriyle sona erdi. Festivalin tam da sanatçı Ceren Necipoğlu’nun arzu ettiği gibi memleketinde, çok kıymetli jüri üyelerinin ve dünyanın pek çok ülkesinden müzisyenlerin katılımıyla  gerçekleşmesinden duyduğu sevinci dile getiren A.İmre Tüylü “Bizlerin en önemli hedefi gelecek yıllarda festivalimizin devamlılığını sağlayabilmek” dedi.

 

Festival kapsamında, farklı ülkelerden sanatçıların katılımıyla düzenlenen Solo Arp ve Oda Müziği Yarışmaları’nın kazananları ödüllerini, festivalin sanat yönetmeni, uluslararası arp sanatçısı Florence Sitruk’un elinden aldı.

 

İki farklı yaş kategorisinde düzenlenen Solo Arp Yarışmaları’nın Young Hope (12-16 yaş) kategorisinde Giedra Julija Tutkute birinci olurken Bahar Zeynep Aşçı ile Ada Canata ikinciliği paylaştı. Young Artist (17-21 yaş) kategorisinde birinci seçilmezken, Nükhet Bektaş ikinci, Emircan Kurt üçüncü oldu.

 

Oda Müziği Yarışması’nın Ceren Necipoğlu Özel Ödülü’nü Granados Trio alırken ikinciliği Duo XCIV ile Duo Inspiration paylaştı. Jüri Onur Ödülü’nü ise Animus Trio aldı. Ödül töreninin ardından dünyaca ünlü sanatçılar performans sergilediler.

 

Festivalin sanat yönetmeni, uluslararası arp sanatçısı Florence Sitruk’un Almanya Başkonsolosluğu’nda verdiği açılış konseriyle başlayan festivalde; jüri başkanı Marielle Nordmann ve Eleanor Turner’ın verdiği ustalık sınıfları, söyleşi ve dinleti etkinlikleri ile arp sanatçılarına yönelik bir çalıştay da düzenlendi.

 

 

Saffet Emre Tonguç ise Ayasofya Müzesi’nde, “Müzede Bir Gece” başlıklı etkinliğini, Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali’nin jüri üyeleri ve yarışmacılarına özel olarak gerçekleştirdi. Festival kapsamında ayrıca, Ceren Necipoğlu Doğum Günü Özel Konseri de düzenlendi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.