Arslanbek'ten Uğur Işılak'a tepki!

Arslanbek'ten Uğur Işılak'a tepki!

AK Parti tarafından yerel seçimlerde kullanmak için izinsiz olarak Uğur Işılak tarafından seslendirilen '"Dombra" şarkısının sahibi Arslanbek Sultanbekov Samanyolu Haber'e konuştu.

Şarkısının izinsiz alındığını açıklayan Arslanbek Sultanbekov, Samanyolu Haber Televizyonu'na konuyla ilişkin olarak açıklama yaptı.

Arslanbek Sultanbekov şarkının izinsiz olarak kullanılmasına ve siyasi malzeme yapılmasına çok sert tepki gösterdi. Bu arada telefonla aranan Uğur Işılak yayın davetini kabul etmediği için televizyonda sadece Arslanbek Sultanbekov konuşmasına yer verildi.

"Dombra'nın sözleri de müzikleri de bana aittir" diyen Arslanbek Sultanbekov, "Uğur Işılak beni hırsız yerine koydu şok oldum. Şarkımın siyasi malzeme yapılmasını istemiyorum bu şarkı Türk halkı için yazıldı. Bir çok ülkede kullanılmaya çalışıldı" ifadelerini kullandı.

Sultanbekov şöyle konuştu: "Türkiye halkı beni tanıyor. buna rağmen bana sorulmaması beni üzdü iki gündür uyuyamıyorum. Şarkımın siyasi malzeme olmasına izin vermedim vermeyeceğim. Kullanırsalar dava açacağım. İsterse kendisi Kazakistan'a gelsin ben ayağına gitmeyeceğim. Bu şarkıyı para için yazmadım, ben şarkımı satacak bir insan değilim. Türk halkı önünde beni küçük düşürdü. Şarkının siyasi olarak kullanılmasına üzülüyorum. Türkiye'de bunu korumak lazım. Uğur Işılak bu şarkının kime ait çok iyi biliyor.Neden böyle yaptığını çok şaşırdım. Bunu bir halk şarkısı diyerek beni hırsız yerine düşürdü. Ama şarkı sanki ilk kez duyulmuş gibi alınıyor. Benim amacım Dombra'yı dünyaya duyurmak. Bu çalgı Kazakların düğünlerde kullandığı çok sevdiğimiz çalgıdır. Dombra'yı da şarkıyı da siyasete alet etmesinler. Sadece çalgıyı (Dumbra) çalsın ama eserimizi çalmasın. "

Dombıra, MESAM'a kayıtlı eserler arasında

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)’ın internet sitesinde arama yaptırıldığında eserin sahibinin Arslanbek Sultanbekov olarak kayıtlı olduğu görülüyor.

MESAM üyesi olan Aslanbek Sultanbekov’un Dombıra şarkısı da 0789429 kayıt numarasıyla MESAM’da kayıtlı. Yani eserin izinsiz veya bedel ödenmeden alınıp kullanılmaması gerekiyor.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.