Artık Suriyeliler çalışacak Binlercesine izin çıktı

Artık Suriyeliler çalışacak Binlercesine izin çıktı

Binlerce Suriye uyruklu yabancıya çalışma izni verildiği ortaya çıktı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı Onursal Adıgüzel, Suriye uyruklu yabancılara ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bilgi edinme başvurusunda bulundu. CHP’li Adıgüzel gelen yanıtı ise kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre; 27 bin 930 Suriye uyruklu yabancıya 2 yıl içerisinde çalışma izni verildiği açıklandı.

CHP’li Onursal Adıgüzel’e Bakanlık tarafından verilen yanıtta, “11.01.2016-14.09.2018 döneminde geçici koruma sağlanan Suriye uyruklu yabancılara ilişkin çalışma izni başvuru sayısı 41.343 olup, bu başvurulardan çalışma izni verilenlerin sayısı 27.930’dur” ifadeleri kullanıldı.

Ülkemizde kayıt dışı çalışan Suriyelilerin sayısına ilişkin sorulan soruya gelen cevapta ise, kayıt dışı çalışan yabancıların sayısına ilişkin bir veri bulunmadığı kaydedildi.

Öte yandan en çok çalışma izninin verildiği il olarak İstanbul açıklanırken, çalışma izni verilen 28 bin kişiden yalnızca 2 bin 473’ünün kadın olduğu belirtildi.

Suriye uyruklu çalışan yabancıların eğitim durumuna bakıldığında ise 22.327 kişinin eğitim durumunun bilinmediği, yüksek lisans ve doktora ve üzerin mezunların sayısının 9 olduğu ifade edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.