Artuklu Rektörü: Burası Mardin 'kız gibi' olmayın

Artuklu Rektörü: Burası Mardin 'kız gibi' olmayın

Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'nın “Okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemiyorum. Bu ahlâksızlık ve terbiyesizliktir. Bu haberi yaparsanız size de dava açarım” dediği belirtildi.

Journo'dan Zeynep Yüncüler'in haberine göre; Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden öğretim görevlisi Emre Özyetiş, Rektör Ahmet Ağırakça’nın kendisini çağırıp “Sen kız mı olmak istiyJorsun? Mardin’de olduğunun farkında değil misin?” diyerek ayrımcılık yaptığını söyledi.

 

Yüncüler'in ulaştığı Rektör Ağırakça ise “Okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemiyorum. Bu ahlâksızlık ve terbiyesizliktir. Bu haberi yaparsanız size de dava açarım” dedi.

 

Akşener rahatsızlandı

 

MİMARLIK FAKÜLTESİ’NDEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ EMRE ÖZYETİŞ YAŞANAN OLAYI ANLATTI:

“Ağırakça bana durduk yere ‘Kız mı olmak istiyorsun sen?’ diye bir soru yöneltti. Şaşkınlığım karşısında ‘Mardin’de olduğunun farkında değil misin?’ diye devam etti. Ben ne olup bittiğini anlamak istediğimi ifade ederken ‘Çık dışarı!’ diye bağırmaya başladı. Bu yaptığının nefret söylemi olduğunu ve hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ifade ettim. O da elini beline silaha uzanır gibi götürerek odadan çıkmam yönünde tehdit etti.”

Özyetiş, 27 Aralık sabahı Prof. Ağırakça hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

 

 

İYİ Parti milletvekili kaza geçirdi

 

REKTÖR “BU HABERİ YAPARSANIZ SİZE DE DAVA AÇARIM”

 

Rektör Ağırakça ise konunun gündeme taşınması durumunda Journo’ya dava açacağını öne sürerek: “Bu adam terbiyesizdir ve aşağılıktır. Okulda çocuklara terbiyesiz şeyler konuşuyor. Ben okulumda erkek olup da kız gibi davranan hoca istemem. Bu haberi yaparsanız siz de bedel öderseniz, dava açarım. Hiç uğraşmayın. Sizin de başınız derde girer” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.