Asgari ücret temmuz ayında ne kadar olacak? İşte konuşulan son rakam

Asgari ücret temmuz ayında ne kadar olacak? İşte konuşulan son rakam

Temmuz ayına kısa bir süre kalan milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammına cevirdi. Peki 2023 temmuz ayı asgari ücret ne kadar olacak? Kulislerde konuşulan son rakamlar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağına dair açıklamalarının ardından vatandaşlar gözünü asgari ücret zammına çevirdi.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, Milliyet'e temmuz ayı asgari ücret zammına ilişkin tahminin açıkladı.

Asgari ücret tahminlerimizde iki kriterin belirleyeceği olacağını söyleyen Kurtulmuş, "Bunlardan birincisi ve en önemlisi haziran sonunda açıklanacak olan enflasyon oranları, ikincisi ise döviz kurlarının haziran sonunda alacağı durum" dedi.

 

Kurtuluş açıklamalarına şöyle devam etti:

 

'Bu iki durum temmuz başında asgari ücretin belirlenmesinde en önemli unsur olacaktır. Şu an için bunu öngörebilmek çok imkan dahilinde olmasa da döviz kurunun 22 TL civarında kalması ve enflasyonun da ilk aylarda açıklanan oranda kalması halinde 10 bin 500, 11 bin TL bandında yeni asgari ücretin belirleneceğini düşünüyoruz. Dövizde 22 TL bandı kırılır, o zaman 12 bin TL, 12 bin 500 TL rakamı telaffuz edilecektir.'


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.