Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor! Asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından asgari ücrete ek zam yapılacağını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla toplanmaya hazırlanıyor.

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği haber dün Kabine Toplantısının ardından verildi. Yılın altıncı ayında asgari ücrete ek zam geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" ifadesini kullanarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler." demişti.

Bu gelişmenin ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba toplanacağı öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran Çarşamba günü acil toplantıya çağırdı.

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için karar verecek.

 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?


Temmuz zammı için 'Enflasyon farkı' ve 'Prim' formülü konuşulmaya başlandı.

Ocak 2022'de asgari ücret yüzde 50,5 artışla brüt 3.577,50'den 5.004 TL'ye yükselmişti. Asgari ücrete ikinci zammın gelmesi halinde SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' toplantısına kadar devlet tarafından karşılanması gündeme gelebilir. Bu durumda brüt asgari ücret net asgari ücrete dönüşerek 5.004 TL olarak uygulanabilir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.