Asgari ücret toplantısı sonrası ilk açıklama: Mutabakat bekliyoruz

Asgari ücret toplantısı sonrası ilk açıklama: Mutabakat bekliyoruz

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün bir kez daha toplanmıştı. Toplantı sona erdi. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Görüşmelerimiz devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz" dedi.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili kritik süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün saat 10.00’da başladı.

 

“MUTABAKAT SAĞLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”


Görüşme saat 12:25 sıralarında sona erdi. Türk İş Temsilcisi Ramazan Ağar toplantı sonrası açıklamada bulundu.

 

İşte o açıklama:

 

“Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum. Hükümet tarafında herhangi bir rakam gündeme gelmedi. Biz işçi kesimi tarafından bir mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz.”

Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunacağı toplantıda, tarafların ara zam rakamına dair pazarlık yürütmeleri bekleniyordu.

Öte yandan, komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00’te bir araya gelecek.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.