Asgari ücret zam pazarlığı başladı

Asgari ücret zam pazarlığı başladı

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Asgari ücretin çalışma hayatının en temel unsurlarından biri olduğunu belirten Sarıeroğlu, AK Parti hükümetleri olarak Türkiye'nin milli gelirini 15 yılda üç kat arttırdıklarını söyledi. Sarıeroğlu, “Asgari ücret konusunda da reel piyasa koşulları karşısında çok ciddi bir artış sağlamıştır. 2002 yılında net 184 lira olan asgari ücreti 2017 yılı itibariyle bin 404 liraya yükselttik. Son 15 yılda asgari ücreti yedi buçuk kattan fazla artırdık. Asgari ücreti oransal bazda da değerlendirecek olursak, reel olarak yüzde 83,2, nominal olarak yüzde 662 oranında son 15 yılda arttırdık. Bu artışla işçimizi piyasa koşulları karşısında da korumuş olduk. Tabi bunun yanında asgari ücretli kardeşlerimizin eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında vergi dilimine girmeleri nedeniyle kayıp yaşama riski söz konusu olmuştu. Bu riski de telafi etmiş olduk. TBMM'de onaylanan Torba Yasa'yla birlikte asgari ücretli kardeşlerimizin vergi dilimi nedeniyle yaşama riski olan kayıplarını telafi etmiş olduk” diye konuştu.

AY SONU BELLİ OLACAK

Bakan Sarıeroğlu, komisyonun ikinci toplantısının Türk-İş, üçüncü toplantısının TİSK, dördüncü ve son toplantısının ise yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacağını bildirdi.

Toplantıların aralık sonunda tamamlanması ve yeni yıl için geçerli olacak asgari ücretin de ay sonu belirlenmesi sağlanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.