Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılır mı?

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında asgari ücrete Temmuz zammı, memur ve emeklinin maaş iyileştirmeleri ve bayram tatilinin 9 güne uzamasına ilişkin kararlar ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

 

İşte ele alınacak başlıklar;


ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?


Asgari ücrete olası ek artış toplantıdaki öncelikli başlık olacak. Zam kararı alınırsa, izlenecek yol haritası belirlenecek. Ayrıca enflasyon farkı üzerinde zam gündemine ilişkin değerlendirme de masada olacak.

 

TEMMUZ'DA YAPILACAK ZAM ORANI


Temmuz ayında kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerinde zam yapılıp yapılmayacağı da Kabine'nin gündeminde. 5 milyon 600 bine yakın memur ve emeklinin maaşlarındaki iyileştirme için yürütülen çalışmalar değerlendirilecek.  

 

NATO LİDELER ZİRVESİ'NDE HANGİ KONULAR GÜNDEME GELECEK?


Kabinede, İspanya'da 29-30 Haziran'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'nin hazırlıkları da görüşülecek. NATO zirvesinde Türkiye'nin gündeme getireceği konular ele alınacak.

 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?


Dikkatlerin çevrildiği haziran ayı son kabine toplantısının en önemli başlıklarından biri Kurban Bayramı tatili olacak. Erdoğan ve bakanların beklentileri değerlendirerek alacağı karar sonrası "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?", "Bayram ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü resmi tatili birleşecek mi?" soruları cevabını bulacak.

Kabinede Turizm sektöründeki beklentilerin de değerlendirilmesi ile nihai karar alınacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak.

 

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK MI?


Yine Kurban Bayramı tatili boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olmasına ilişkin de kararın Kabine sonrası açıklanması bekleniyor.

 

KABİNE KARARLARINI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK


Kurban Bayramı tatili başta olmak üzere kabine toplantısı kararları bizzat Erdoğan tarafından toplantı sonrasında açıklanacak.

Gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı Haziran ayının son kabine toplantısı olacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.