Asgari ücrete 3. zam geliyor! Tarih verildi, miktar belli oldu

Asgari ücrete 3. zam geliyor! Tarih verildi, miktar belli oldu

Asgari ücrete 2023 Ocak ayı öncesinde yeni bir artış daha yapılacağı iddia edildi. Kasım ayında yapılacak zamla asgari ücretin 6700 lira olacağı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan son asgari ücret tespit komisyonunun ardından, 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5500 liraya yükseltildiğini açıklamıştı. Asgari ücret zammı konusunda gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle birlikte 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

SuperHaber'de çıkan bir habere göre,  Kayseri’de Femaş Metal Sanayii işçileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zam uygulanacağına dair yeşil ışık yaktı. Kanuna göre asgari ücrete senede bir kez zam yapılmasıyla temmuz ayında gelen yeni artışla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunlulukta kaldırılmış olmuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada son olarak, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" diye konuştu.

"Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kulislerden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında asgari ücrete zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6700 liraya yükseleceği iddia edildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.