Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakanlıktan açıklama geldi

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakanlıktan açıklama geldi

En düşük emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltilmesinin ardından asgari ücretle çalışanlar arasında da beklenti oluşmuştu. "Asgari ücrete zam gelecek mi?" sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yanıt geldi.

En düşük emekli maaşının yükseltilmesi sonrası "Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" sorusu akıllara geldi. Milyonlarca vatandaş konuyla ilgili bir açıklama yapılıp yapılmadığını merak ederken ,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

 

ERDOĞAN MAYIS AYINI İŞARET ETMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayında asgari ücrete zam geldiğini duyururken mayıs ayını işaret ederek "Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz" diye konuşmuştu. Erdoğan'ın bu sözleri kamuoyunda yeniden gündem oldu.

 

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMA YAPTI MI?


Asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak Bakan Bilgin'in, "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere, gerilere düştüğü bir ortam var" dediği iddia edilmişti.

 

BAKANLIKTAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI


Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yalanlama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.