Asgari ücretle ilgili ses getirecek çıkış: Net 2 bin 800 lira olmalı

Asgari ücretle ilgili ses getirecek çıkış: Net 2 bin 800 lira olmalı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 'Asgari ücrette yaşanan bütün kayıpların giderilmesi için ve işçilerin krize karşı korunması için net 2 bin 800 lira olmalıdır' önerisinde bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP Milletvekili Kani Beko'nun da aralarında bulunduğu grup 'Yaşanabilir ücret, asgari ücret 2800 TL, yaşanabilir memleket' yazılı pankartlar ile il müdürlüğü önünde toplandı.

Çerkezoğlu, DİSK'in taleplerini sıraladığı basın açıklamasını okudu.

Çerkezoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

'Asgari ücret hesaplanırken işçinin ailesi de hesaba katılmalı. İşçi ve memurlar için tek bir asgari ücret hesaplanmalıdır. Asgari ücret tespitinde geçim koşulları ve milli gelir artışı dikkate alınmalıdır. Asgari ücret yıllık olarak hesaplanmalı tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. İşveren ve hükümetin ittifakıyla asgari ücretin belirlenmesi demokratik değildir.' dedi.

'NET 2800 LİRA OLMALI'

'Asgari ücretin belirlenmesinde bütün işçi konfederasyonlarına katılım hakkı sağlanmalıdır ve asgari ücret ulusal ölçekte bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir.' diyen Çerkezoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

Asgari ücretin enflasyon karşısında korunması için asgari ücretin ürettiğimiz milli gelirden ve milli gelir artışından payını alması için, geçim ücreti olabilmesi için, asgari ücrette yaşanan bütün kayıpların giderilmesi için ve işçilerin krize karşı korunması için net 2800 lira olmalıdır.'

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.