Aşı olmamış öğretmene PCR testi yaptırmak zorunlu oldu

Aşı olmamış öğretmene PCR testi yaptırmak zorunlu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz" dedi.

Yeni eğitim yılında yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin öncesinde alınan tedbirler görüşüldü.

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açı olmamış öğretmenlerin ve personelin haftada 2 defa PCR testi olması gerektiğini bildirdi..

Yüz yüze eğitim 6 Eylül'de başlıyor

Erdoğan, yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlayacağını açıklayarak, "Aşı olmayan öğretmenlerimizden haftada 2 kez PCR testi isteyeceğiz" dedi. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarının devreye alınacağını belirten Erdoğan, "Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı olmayanların bir an önce aşılarını olması gerektiğini hatırlatarak, "3 doz aşısını olmuş bir Cumhurbaşkanı olarak milletinim karşısındayım. Sürekli dönüşen ve değişen virüse karşı aşı dışında bir korunma yöntemi bulunmuyor. Yoğun bakımda olan ve entübe edilen hastaların çok büyük bir oranı aşısız kişiler" diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.